Австралія передасть Україні майже 50 танків Abrams: подробиці

Австралія відправить в Україну 49 танків Abrams, що скоро будуть списані, в рамках пакету військової допомоги вартістю 245 мільйонів доларів.

Австралія передасть Україні майже 50 танків Abrams
Австралія передасть Україні майже 50 танків Abrams

Повідомляється, що більш ніж через рік після того, як Україна вперше висловила зацікавленість у застарілому парку M1A1, уряд підтвердив, що передасть Україні 49 танків американського виробництва.

Міністр оборонної промисловості Пет Конрой, який цього тижня бере участь у засіданні міністрів оборони країн НАТО, безпосередньо розповість своєму українському колезі про останній пакет підтримки.

Ці танки нададуть українським Збройним силам більшої вогневої потужності і мобільності і доповнять підтримку, яку наші партнери надають українським бронетанковим бригадам — Австралія залишається непохитною в нашій підтримці України".

Протягом останніх тижнів Австралія отримала перші з 75 нових танків M1A2, які з часом замінять армійський парк з 59 старих машин M1A1, які ніколи не використовувалися в бою.

Передача Австралією своїх застарілих «Абрамсів» до «третьої країни» вимагає дозволу США відповідно до Міжнародних правил торгівлі зброєю (ITAR).

Оскільки термін експлуатації старих австралійських танків M1A1 добігає кінця, невелика кількість з них потребуватиме ремонту перед відправкою до Європи, або ж їх можна було б просто швидко відправити в Україну і використати на запчастини чи в інших цілях.