Інвестори Київміськбуду планують новий масштабний мітинг під стінами КМДА

Інвестори Київміськбуду та Укрбуду втомилися вірити обіцянкам чиновників КМДА та мера В. Кличка, тому закликають всіх небайдужих виходити на мітинг 24 жовтня на Хрещатик, 36.

Інвестори Київміськбуду планують новий масштабний мітинг під стінами КМДА
Інвестори Київміськбуду планують новий масштабний мітинг під стінами КМДА

Про це під час ефіру повідомили представники загальної ініціативної групи комплексів Укрбуд та Київміськбуд.

«Сьогодні 20 днів, як Кличко пообіцяв взяти під контроль ситуацію з відновленням будівництва. Зокрема, що в бюджет Києва на 2025 рік буде внесено статтю видатків, щодо докапіталізації (фінансування) будівельної компанії Київміськбуд. Однак це питання досі не було винесено на бюджетну та земельну комісії Київської міської ради. А без цього неможливо виносити питання про докапіталізацію на сесію міськради. Хоча мер обіцяв, що ці питання будуть винесені на комісії», — каже представник загальної ініціативної групи комплексів Укрбуд Ростислав Петров.

Своєю чергою, представник загальної ініціативної групи комплексів Київміськбуд Денис Бойко зазначив, що між інвесторами та головою КМДА В. Кличко має бути укладено меморандум (протокол про наміри), який закріплює обіцянки та домовленості на папері.

Тому просить не спекулювати та не вигадувати нісенітниці з цього питання.

«Інвестори можуть і не підписувати меморандум, бо не мають зобов'язань перед іншими структурами. Вони і так їх виконали — сплативши кошти забудовнику. Однак, 10 жовтня, під час зустрічі інвесторів з представниками КМДА І. Шляховим та В. Андроновим, не було порозуміння — лише маніпуляції з боку чиновників мерії, щодо складання проєкту меморандуму. Документ досі не погоджений та не підписаний. Права інвесторів, серед яких багато військових, ігноруються», — наголошує Денис Бойко.

Інвестори зазначають, що втомилися вірити обіцянкам мера В. Кличка, тому закликають громадян тиснути на міську владу.

«24 жовтня відбудеться сесія Київської міської ради, на яку повинні винести питання докапіталізації Київміськбуду. Пройшов майже рік після першої обіцянки Кличка відновити будівництво, однак цього не відбулося. Інвестори, серед яких багато військових, помирають, так і не дочекавшись житла. Адже в КМДА не можуть розглянути питання, щодо докапіталіції. При цьому виносяться рішення про докапіталізацію кишенькових комунальних компаній. Тому треба тиснути на депутатів — ходити до їх приймалень зі зверненням, яке ми підготуємо. А явка на мітинг має бути вищою, ніж на останню акцію протесту під мерією. Беріть з собою дітей, родини, друзів. Це останній шанс, щоб відновити будівництво та отримати омріяне житло. Об'єкти стоять не законсервовані. Якщо не буде докапіталізації Київміськбуду, то крани на будівництві у 2025 році не запрацюють», — резюмує Р. Петров.

Варто додати, що після публікації у фейсбук, новину було видалено, бо модератори вважають, що це спам.

«І це свобода слова в Україні. Тобто ігнорування прав громади та військових — це спам», — обурюються інвестори та бійці на передовій.

Після розголосу допис було відновлено

Нагадаємо, що 26 вересня 2024 року мер Кличко на мітингу інвесторів під КМДА пообіцяв відновити будівництво ЖК КМБ. Після мітингу під стінами КМДА інвестори Київміськбуду та Укрбуду разом з мером Києва В. Кличком, вирішили закріпити домовленості у документі, що фіксує кроки міської влади, щодо внесення статті видатків в бюджет Києва на 2025 рік для докапіталізації ПрАТ «ХК «Київміськбуд. Це мало допомогти нарешті почати будівництво 24 -х житлових комплексів. Адже багато років, майже 40 тисяч інвесторів, серед яких багато військових та ВПО, чекають на власне оплачене житло.