Десантники 79-ї бригади розбили бронетанковий штурм росіян

Військові 79-ї окремої десантно-штурмової бригади розбили бронетанковий штурм росіян на Курахівському напрямку.

Десантники 79-ї бригади розбили бронетанковий штурм росіян
Десантники 79-ї бригади розбили бронетанковий штурм росіян

Відео з відбиттям штурму опублікувала пресслужба бригади на сторінці у Telegram.

Для спроби захопити позиції десантників російські війська залучили значну кількість броньованої техніки, яку кинули в бій.

Більшість цієї техніки була оснащена масивними «мангалами», які, на думку ворога, мали захистити техніку від скидів та FPV-дронів.

Загалом у рамках штурму ворог виділив 23 одиниці броньованої техніки, серед яких було 4 танки та 19 машин з десантом, які мали висадити ворожу піхоту поблизу позицій десантників.

Попри це, на шляху до позицій 79-та ОДШБр завдала значного вогневого ураження російській бронетехніці, а також особовому складу, який транспортувався для штурму.

Загалом вдалося знищити 6 одиниць техніки: 1 танк та 5 бойових броньованих машин, включно з піхотою.

«Наші десантники вже вкотре організували загарбникам „теплу“ зустріч: 5 бронемашин і 1 танк — знищено. Ще 3 ББМ та танк — пошкоджені», — йдеться у повідомленні пресслужби бригади.

Через значні втрати на початку штурму ворог вирішив не продовжувати рух до позицій десантників, які активно обстрілювали російську техніку з протитанкових засобів та FPV-дронів.

За підрахунками, ворог втратив 24 бійці, ще 20 отримали поранення різного ступеня важкості.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади відбили штурм росіян на Курахівському напрямку.

Тоді росіяни намагалися здійснити прорив українських позицій, залучивши невеликі групи піхоти за підтримки танків та військових на баггі.