Через вступ КНДР у війну проти України Захід має зняти всі обмеження на удари по рф — експерт

Україна тепер може апелювати до Заходу відносно його заяв, що не можна ескалювати конфлікт, бо у війну включилася ще одна країна. Тобто відкрито говорити про те, що політика Заходу про нерозповсюдження війни на інші країни виявилася провальною.

Тарас Загородній
Тарас Загородній

Про це під час ефіру заявив політолог Тарас Загородній.

«Участь КНДР у війні проти України є одночано доброю та поганою новиною. Тобто, погана вона тому що сил ворога стає більше, а добра в тому, що у рф є проблеми з мобілізацією. Адже якби цих проблем не було, то в росії давно б оголосили мобілізацію. Також Україна тепер може апелювати до Заходу відносно його заяв, що не можна ескалювати конфлікт. Адже у війну включилася ще одна країна. Тобто відкрито говорити про те, що політика Заходу про нерозповсюдження війни на інші країни виявилася провальною. Адже війна розповсюджується по всьому світу і проти України вже фактично воює три країни. Дві з них ядерні, і одна на порозі виготовлення ядерки — це Іран. Тому Захід має знати всі обмеження на удари по рф для знищення її інфраструктури на 300 — 500 км», — каже Т. Загородній.

Однак на його думку, до президентських виборів у США жодних кроків в цьому напрямку не буде, бо ця адміністрація Білого дому, до цього не готова.

«Очільник Пентагону приїхав до Києва і сказав, що не бачить поки корейців у рядах зс рф. Думаю, що вони не будуть їх бачити, ще як мінімум 2 тижні до кінця виборів в США. Це політика Байдена, який потурає агресивним режимам. Вони своєю чергою відчувають, що ніхто не б’є їм по рукам і стоють більш нахабними. Тому до виборів президента США не варто очікувати змін у західній політиці, щодо російсько-української війни», — резюмує Т. Загородній.