Скандал з інвалідністю хмельницьких прокурорів: винні мають бути зняті з посад та сидіти у тюрмі — експерт

Після скандалу з інвалідностями прокурорів, президент Володимир Зеленський має негайно зняти з посад міністра охорони здоров’я, керівника медичної служби міністерства оборони, генпрокурора та покарати всіх інших керівників, які були до цього причетні. Також це стосується прокурорів й працівників МСЕК з Хмельницької області, які мають сидіти у тюрмі.

Андрій Костін та Володимир Зеленський
Андрій Костін та Володимир Зеленський

Про це в коментарі i-ua.tv заявив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Виступ президента Зеленського на РНБО, говорить про те, що він абсолютно не здатен керувати системою не тільки під час війни, а і під час мирного життя. Адже у його прямому підпорядкуванні знаходяться питання, які пов’язані з безпекою та обороною. Питання корупції, фальшування посвідчень про інвалідність, правозахисні питання, щодо роботи прокуратури — це все на період війни у прямому підпорядкуванні В. Зеленського. Уявіть собі, що ви є директором великого підприємства, а у вас в ньому в одному відділі крадуть, в іншому — підробляють лікарняні та документи. То що має зробити керівник цього підприємства? Негайно звільнити керівників цих підрозділів та покарати всіх винних й повернути вкрадені кошти назад та звільнити персонал, який цим всім управляє. Все це екстраполюємо на Зеленського, у якого є абсолютно монополія влади в Україні. Тобто не тільки президентської влади, а й виконавчої — Кабмін та законодавчої у парламенті. Адже Офіс Президента сьогодні одноосібно диктує парламенту, що приймати, а що — ні. Тобто які закони та у якій редакції по обороноздатності, як і по розпродажу землі, надрам, приватизації титанових родовищ, тощо. У такій ситуації треба зняти з посад міністра охорони здоров’я, керівника медичної служби міністерства оборони, генпрокурора та покарати всіх керівників, які були до цього причетні також прокурорів й працівників МСЕК з Хмельницької області. Всі вони мають сидіти у тюрмі», — каже В. Жердицький.

На його думку, всі винні мають компенсувати у трикратному розмірі всі бюджетні кошти на виплати по фіктивній інвалідності. Всі гроші мають повернутися до бюджету.

«Також до бюджету мають конфісковані всі хабарі, які були ними отримані. Адже, якщо Зеленський, як президент, разом з Офісом Президента, маючи абсолютну владу в Україні, це не припиняв — то він дозволяє грабувати. Тим паче ми знаємо, як побудована система стяжання, яку у нас називають корупцією. Зокрема, коли великі потоки йдуть на Офіс Президента та МОЗ. Тому поки не буде жорстких дій та рішень — все це є злочинною бездіяльністю. Коли нарешті прийде проукраїнська влада, вона має надати правову оцінку таким діям та бездіяльності Зеленського. Адже його через його бездіяльність щодня вбивають сотні українців та руйнується країна», — резюмує В. Жердицький.

Нагадаємо, що Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), де обговорювалися проблеми зловживань у процесі отримання інвалідності та порушень з боку посадових осіб. Після чого Генпрокурор Андрій Костін подав у відставку через скандал з МСЕК.