Чи є запит у суспільства на нових лідерів. Які якості до них вимагають і кого можна вважати лідером?

Чи є запит у суспільства на нових лідерів. Які якості до них вимагають і кого можна вважати лідером?

Тема ролі лідера викликає багато дискусій. І дійсно, що тут первинне особистість чи суспільний запит на ту чи іншу особистість. А може справа в ідеології, цінностях, світоглядних орієнтирах які впливають на бажання суспільства мати ту чи іншу особу своїм лідером.

Гість програми:

Володимир Тетерук — головний редактор i-ua.tv

Народ має не лише владу, на яку заслуговує, а й відповідних «національних лідерів», — про це в програмі «Популярна політика» сказав головний редактор каналу i-ua.tv Володимир Тетерук.

Він зокрема зазначив, що не слід розглядати таке явище як суспільне лідерство у відриві від суспільства. «Коли ми незадоволені діями того чи іншого народного обранця, то давайте спочатку поставимо питання собі: а чому саме таку особу ми обрали? А може це ідеальний наш кандидат, може це наше дзеркало, в яке нам стало раптом чомусь соромно дивитися?». — наголосив Володимир Тетерук.

Пан Володимир також звернув увагу на корупцію в українському суспільстві, її витоки та лицемірне обурення деяких наших громадян щодо цього явища. «Часто від людей можна почути про свого обранця таке: так, він (вона) краде, але ж ділиться, а інші й цього не роблять. Тобто сам факт крадіжки люди сприймають цілком природно, їх просто обурює те, що з ними краденим не діляться! А якщо діляться — тоді все чудово й справделиво.», — каже головний редактор i-ua.tv.

«Або візьмемомо нашу школу. Ми обурюємося постійними поборами з батьків у цих освітніх установах, але все одно платимо. Ми з самого дитинства привчаємо своїх дітей до корупції, тіньових виплат, чорної бухгалтерії і та ін., а потім дивуємося: звідки ж ця клята корупція взялася на нашу голову?! Зважте, батьки не пропонують підтримати вчителів у захисті їх трудових прав, у тому числі й на справедливу зарплату, не створюють відповідні громадські об’єднання, щоб спільно з вчителями вимагати в чиновників гідно підтримувати освіту, а тупо по-тихому збирають кошти у конвертах і обурюються щодо цього на кухнях.», — говорить Володимир Тетерук.

Резюмуючи, він наголосив, що без щирого бажання змін, яке буде продемонстроване суспільством, без його згоди змінюватися, ми ніколи не отримаємо лідера для позитивних змін, бо такі лідери виникають тільки тоді, коли є відповідний запит.