З чим починаємо рік новий і що з цим робити?

Судячи з пабліків у соцмережах, ситуація, що складається в державі, не додає українцям особливого оптимізму.

Та чи так все песимістично як виглядає в інформпросторі? У цій програмі спробуємо віддідити емоції від раціо та подивитися на події, які розвиваються, неупредженим поглядом. Також виокремимо основні на сьогодні проблеми та намагатимемося побачити шляхи їхнього розв'язання.

Гість програми — Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

Віктор Шишкін: «Лише екстренні міри пов'язані з ресурсами держави можуть бути серозною перешкодою на шляху агресії рф. Однак 2023 рік пройшов, а влада нічого не зробила. Тепер нам знову лише обіцяють мільйони дронів. При тому, що митниця ускладнює завіз комплектуючих для дронів. А скільки кротів ще все зливає ворогу. Тож дайте все зробити народу. Не бійтеся його, а озброюйте. В перші місяці повномаштабного вторгнення були зняті всі заборони, а потім влада злякалася свого народу і почала розпускати батальйони. У нас є багато талановитого народу, якого не треба боятися».

«Американці, німці та французи боягузи. Саме тому вони не дають нам сучасне ППО та зброю. Ми маємо бомбити об’єкти рф з виробництва військової техніки. Ми клянчено ракети по всьому світу, а де ж наші ракети?».

Влада злякалася свого народу і нічого не зробила для перемоги, тільки протягує скандальний законопроєкт про мобілізацію. Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Лише екстренні заходи, пов'язані з ресурсами держави та їх грамотним перерозподілом можуть бути серозною відповіддю на агресію рф. Однак 2023 рік пройшов, а влада нічого не зробила. Тепер нам знову лише обіцяють мільйони дронів. При тому, що митниця ускладнює завіз комплектуючих для дронів. А скільки кротів ще все зливає ворогу? Тож дайте все зробити народу. Не бійтеся його, а озброюйте. В перші місяці повномаштабного вторгнення були зняті всі заборони, а потім влада злякалася свого народу і почала розпускати добровольчі батальйони. У нас є багато талановитого народу, якого не треба боятися», — каже В. Шишкін.

Також він розкритикував проект закону про мобілізацію.

«Проект закону про мобілізацію є, однак його авторів чомусь немає. Зник міністр оборони Умєров, який його не коментує, хоча саме Міноборони має організаційно забезпечувати роботу з мобілізації. Чому люди бігають від ТЦКашників і чому цей законопроєкт прокоментував головакомандувач Залужний, до компетенції якого не входить органцізація мобілізації. У головкома є фронт, то хай ним і займається. А згадайте перший тиждень нападу рф на Україну — до військкоматів були черги з добровольців. А сьогодні українці біжать, тому що влада нічого не зробила, щоб підняти дух народу. Зелена влада руйнує нашу державу», — наголошує Віктор Шишкін.