Осине гніздо армійських закупівель або хто наживається на наших воїнах

Минулого тижня на телеканалі I-UA.tv вийшла програма про армійські закупівлі яка викликала значний резонанс.

Там йшлося про неякісні продукти харчування які постачалися військовим. Представники деяких армійських кіл висловили своє обурення щодо викладеного матеріалу та намагалися перевести стрілки на інші, менш значні питання про які йшлося в програмі. В даній програмі ми ще раз повернемося до теми і на документах покажемо ситуацію що склалася в цій сфері, а також розкажемо про вигодонабувачів від харчування наших воїнів ні якісними продуктами гості програми суддя конституційного суду у відставці Віктор Шишкін та підприємець Іван Пєтухов

Бійця ЗСУ годують втричі менше, ніж російського полоненого. Про це під час ефіру заявив підприємець Іван Пєтухов.

«Виходить, що українського бійця годують втричі менше, ніж російського полоненого. Тобто бійця ЗСУ в день годують на 3,5 долара, а полоненого рашиста на 8,5 доларів. Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на військовослужбовця наших збройних сил», — каже підприємець Іван Пєтухов.

Своєю чергою, Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін заявив, що Міноборони поводить себе як саботажник.

«Відомство складає договори з різними фірмами, які й постачають продукцію до бригад. Але це небезпечно, бо по бригадах можуть прилетіти шахеди або ракети, бо СБУ не може перевірити кожну людину, яка працює в цих фірмах. Тому має бути відповідна тилова структура. Навіть в Пентагоні є тилове забезпечення. У нас же виходить, що Міноборони самоусунулося. Хоча все давно мало бути переведено на військові рейки. Зеленський як Верховний головнокомандувач, має організувати систему управління в армії. Це його пряма задача», — каже В. Шишкін.

Він також зазначив, що зараз відкриваються дивні кримінальні справи проти волонтерів, які дійсно допомагають армії. При цьому в країні продовжують жити та працювати приховані московські агенти які ще й не платять податки.

«Тож чим займається прокуратура та НАБУ? На кого вони працюють? Також питання до Міноборони. Ви що за 10 років, які вже йде війна, не можете організувати систему управління постачання у війська? Щоб там не було тих, хто може здати позиції наших бригад? Хоч статистика приховується, але згадайте скільки ударів було по казармах та місцях дислокації. А також скільки загиблих у нас в тилу? Вся ця кров на руках тих, хто належним чином не зміг організувати управління», — резюмує В. Шишкін.

Щодо постачання продукції у війська, то тут ще треба перевіряти контрагентів, які це роблять, в свою чергу наголосив Іван Пєтухов. Зокрема це стосується проросійського олігарха Новінського, чия компанія постачає продукти до ЗСУ.

«Чому його фірми збиткові та він годує нашу армію низькоякісними продуктами?», — слушно запитує І. Пєтухов.

«В Міноборони почали проводити перевірку, щодо неякісного харчування ЗСУ. Тобто про очищення системи. Суспільство, наш волонтерський канал та Міноборони побачили проблему. А закиди з прес-служби Міноборони лише свідчать про внутрішній супротив системи проти очищення. Може їх влаштовує їжа для хлопців за 3,5 долара в день. Тому Міноборони на 10 рік війни треба побудувати систему управління, щоб хлопці нормально їли та одягалися. Також, щоб ми виробляли зброю. Чомусь тільки зараз ми говоримо про вироблення зброї або про те, щоб кожна домогосподарка паяльником на кухні збирала дрони. Наші люди не проти, але лише після того, як у владі перестануть красти гроші. Для того, щоб ми перемогли наших загарбників потрібне єднання. З одного боку суспільства, з іншого боку влади, яка, до речі, не повинна запускати обговорення звільнення з посади головнокомандувача Залужного. Навпаки треба створювати моноліт між суспільством та державою для того, щоб ми перемогли ворога», — каже І. Пєтухов.