Як і чому вдається московитам нав’язувати антиукраїнські наративи світу?

Намаганням роздмухувати конфлікти по світу, московити намагаються не лише відволікти увагу від своєї агресії проти України, а й нав’язати антиукраїнські наративи.

І якщо звернути увагу на дії таких міжнародних організацій як ООН, Міжнародний Червоний Хрест, МАГАТЕ, не кажучи про купу країн, очолюваних своїми орбанами та фіцами, то мусимо з сумом стверджувати, що для нашої дипломатії тут ще роботи хоч відбавляй.

Про систематизацію роботи з руйнування московитських міфів у світі та створення й поширення україноцентричних наративів говоримо з Суддею Конституційного Суду у відставці Віктором Шишкіним.

Під час ефіру зокрема йшлося й про розповсюджений міф про те, що що варто Україні оголосити стан війни й ми одразу позбудемося ледь не половини всіх своїх проблем. То чому Україна не оголошує стан війни? Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін дав на це вичерпну відповідь.

Він зокрема підкреслив, що в телемарафоні мають розповісти, чому з погляду міжнародно-правових документів, ми не маємо право оголошувати стан війни.

«Тобто чим наявність воєнного стану гірше, ніж наявність війни. До речі, в Ізраїлі не оголосили війну. По-перше, стан війни або війна по сьогоднішнім міжнародним документам не оголошується на підставі статуту ООН 1945 року. Стан війни востаннє було прописано в конвенції Ліги Націй 1933 року і до 1945 року. Тому згідно з міжнародними документами, той хто оголошує війну стає агресором, навіть, якщо на нього напали. Крім того, не можна ситуацію в Ізраїлі порівнювати з українською. Адже в Ізраїлі — це внутрішній конфлікт. Адже Палестина — це лише автономія в складі єврейської держави під назвою Ізраїль. Це не війна України з рф, або війна росії з Грузією, на яку вона напала у 2008 році. Однак увага всієї планети переключилася на внутрішній державний конфлікт в Ізраїлі», — зазначає В. Шишкін.

«Політичний та інформаційний тиск московитів на зовнішній арені сьогодні є супер масштабним. Ми повинні все вивчати не лише з погляду наших досягнень, а й з точки зору досягнень ворога. Зокрема, якщо він провів щось вдало. Вважаю, що рашисти за останні два роки провели блискучу інформаційну та політичну операцію — атаку Хамасу на Ізраїль. Це не лише стосується Ізраїлю та Палестини, це стосується всього світу. Через це зокрема нам не дають достатню кількість зброї. Адже всі переключається на допомогу Ізраїлю коштом України», — каже В. Шишкін.

При цьому він зазначив що, в Україні не повинні розповідати про свої досягнення, розкриваючи методологію роботи, щоб таким чином не давати ворогу додаткової інформації.

За його словами, рашисти проводять додаткову операцію, підіймаючи мусульманський світ через Іран та деякі Арабські країни.

«Одночасно підіймається весь антиєврейський рух в Європі через арабів та мусульман, які там живуть. У відповідь підіймається єврейський рух через структури, які проти арабів. І ті, і інші фінансуються з москви. Зокрема, мусульманський рух точно. А конфлікт через Хамас перейшов на Європу через палестино- єврейське протистояння. Рашисти запустили свою агентуру у Східній Європі», — резюмує В. Шишкін.

Не оминули під час програми ФСй питання блокади польськими фермерами українського кордону. Віктор Шишкін наголосив, що це питання слід вирішувати в тому числі й через народну дипломатію, через прямий діалог з польськими фермерами щоб позбавити москву негативних впливів на цю ситуацію.

«Відкриті „консерви кремля“ в Угорщині починають реванш. За ними пішла Словаччина. До речі, згадайте, під час Другої світової війни на чиєму боці були ці країни… Після розділу Чехословаччини, саме Словаччина, як ніби то самостійна держава під патронатом Берліна, була прямим учасником агресії проти радянського союзу. І вони після цього корчать з себе лібералів та розповідають про європейські цінності та підтримують рашистський режим. Тобто консерви запущені. Тепер у московії грають на фермерсько- приватних логістичних відносинах у Польщі. Адже вона першою простягнула руку допомоги Україні. Тому рф треба закрити Польщу для України», — каже В. Шишкін.

На його думку, аналогічна атака відбувається і на Молдову.

Також він підкреслив, що не бачить роботу нашого посольства та консульства, щодо ситуації з протестами в Польщі, проти українського зерна.

Він підкреслив, що Україна має говорити з польськими фермерами.

«Вони мають зрозуміти, що їх право на протести проти українського зерна реалізується коштом наших бійців. Ви можете страйкувати лише тому, що московити до вас ще не дійшли. Однак вони дійдуть, якщо ви цього не зрозумієте й не будете діяти відповідно», — резюмує В. Шишкін.

~~~

🔔 Тисніть на «дзвоник», щоб отримувати сповіщення про нові відео на каналі

✅ Приєднуйтесь у соцмережах:

YouTube: youtube.com/@i-ua

Facebook: www.facebook.com/IUA.TV

Telegram: t.me/iuatv

Twitch: www.twitch.tv/infouatv

~~~