Відроджене ім’я — БОГДАН ВЕСОЛОВСЬКИЙ

«Відроджене ім’я — БОГДАН ВЕСОЛОВСЬКИЙ. Ім’я Богдана Весоловського (1915−1971) — українського композитора, який працював у сфері української естрадної музики, було добре відоме у світі.

Його твори — пісні в ритмі вальсу, танго чи фокстроту — ставали танцювальними шлягерами. Вони звучали на найпрестижніших сценах світу в США, Аргентині, Австралії та багатьох країнах Європи у виконанні наших славних співаків — маестро Володимира Луціва, Василя Тисяка, солістів «Метрополітен-Опера» в Нью-Йорку Іванки Мигаль і Андрія Добрянського. Весоловського називали королем української танцювальної музики. Він був чи не єдиним українським композитором, який записав понад 20 альбомів власних творів. Його популярні танго співали і в Україні, але прізвище автора через відомі політичні обставини не називалося, оскільки на творчість Весоловського було накладено «табу». Пісенна спадщина Весоловського охоплює понад 100 композицій, 60 з яких, тобто значну частину свого творчого доробку в галузі легкого розважального жанру, композитор зафіксував у звукозаписах…

Про це і багато іншого ви дізнаєтесь, якщо подивитесь нашу програму в прямому етері чи в записі. Дивиться нас з нами завжди цікаво ."