Персона — Петро Панчук Народний артист України

Гість в студії Петро Панчук.

35 років на сцені, Народний артист України. Його рідний театр — Театр імені І. Франка в Києві.

В 2015 році артист отримав Національну премію України імені Тараса Шевченка — за Значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність.

Учень Леоніда Олійника і Ади Роговцевої.

Людина — незвичайна. Хоча, можливо, деяким його колегам здається, що ця «незвичайність» — складова майстерно розробленого іміджу. Але нічого подібного. Він кожного разу неочікуваний і парадоксальний. А ще мудрий.

Петро Панчук належить до категорії тих акторів, за якими завжди цікаво спостерігати. Його акторська палітра не знає меж. Він ламає стереотипи амплуа, із успіхом виконуючи діаметрально протилежні ролі. Як приклад, можна згадати деякі з образів, що створив актор: Гелес «Енеїда», Возний «Наталка Полтавка» І. Котляревського, Іван Бездомний «Майстер і Маргарита» за М. Булгаковим…

Одним з центральних у творчості є образ Тараса Шевченка. «Тричі Шевченко» — певна зумовленість, не можна казати про випадковість.

Пан Панчук записав цілу низку дисків, на яких виконує твори Тараса Шевченка, Івана Франка, Григорія Сковороди, Івана Нечуя-Левицького, Остапа Вишні інших класиків української літератури.

Мало хто знає, що актор працював з американськими акторами, японцями, грав з чудовою італійською актрисою Крістіною Коломбо.

Петру Фадейовичу запропонували поїхати на Каїрський фестиваль експериментального театру. До відльоту два тижні, а вистави немає… а організатори вже заявили, що це має бути «Саломея», тоді він подумки вибудував виставу і вже в Каїрі, без підготовки та репетицій вперше її зіграв. Великий майстер сцени!!!

Розмовляти з Петром Панчуком тільки про творчість неможливо, він знає багато, а ще більше про багато чого мовчить і мовчання це дуже красномовне .

Дивиться нас, дізнавайтесь більше, пишайтесь нашими митцями — це того варто !