Демократія для повоєнної України розкіш?

Чи планується після війни повернення до демократії і про які терміни може йти мова?

Адже, прямий перехід від сьогоднішнього стану авторитаризму і охлократії до демократії НЕМОЖЛИВИЙ! Демократію про яку ми знаємо з книжок, можуть собі дозволити дуже розвинуті суспільства.

Наше суспільство вже поступово забуває, що таке свобода слова, політія — в класичному розумінні і політика, як конкурентна боротьба, дискусія про цінності і важливе, вибори і зміняємось влади. Як можна говорити про вибори, коли в нас відсутні політичні партії і зародки публічних обговорень цілісних бачень і концепцій? Свобода слова без потужних ЗМІ неможлива, а їх утримання можуть собі дозволити ті ж самі п’ять олігархів? Як в принципі і фінансування масових політичних партій.

Як Україна виходитиме з під зовнішнього управління нав’язування її місця в світоустрої? Ми погоджуємось на те, що Україна і її армія це щит Європи, чи ми є частиною Європи?

Як після нашої перемоги, повертаючись до звичного способу життя не відтворити стару радянсько-олігархічну систему влади і життєдіяльності країни? Відповіді на ці питання шукатимемо з заслуженим юристом України, політиком Миколою Голомшею.