Основний маркер української перемоги

Вихід на кордони 1991- го року — не є метою, а тільки важливим інструментом досягнення нашої перемоги.

Сама ж мета полягає в принциповій зміні системи соціально-економічних відносин, які залишилися нам у спадок від совка і які вперто тягнули й тягнуть нас в орбіту московитів. І починати процес змін слід з фундаменту — економічної моделі на якій будуватиметься нова система суспільних відносин.

Якою має бути ця модель, з чого вона складатиметься й на який вектор розвитку спрямовуватиметься — розповідає голова комітету економістів України Андрій Новак.

Якщо ми хочемо масштабних інвестицій, як своїх, так і зовнішніх, треба починати з економічної моделі. Наразі ключове завдання, щоб наша перемога не була даремною. Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив голова комітету економістів України Андрій Новак.

«Економічна модель — це те, з чого треба починати економічне життя та розвиток країни. Саме тому Україна має спочатку визначитися з економічною моделлю. Багато людей ставить питання: чому на 33 році незалежності Україна, при найбагатших ресурсах у Європі, має найнижчий рівень життя населення. Основна причина в тому, що ми не визначилися, що саме ми будуємо. Тобто яку економічну модель будемо реалізовувати», — каже А. Новак.

На його думку, ключове завдання полягає в тому, щоб наша перемога не була даремною.

«Для цього ми маємо забути про своє минуле економічне життя, яке було хаотичним. Після визначення економічної моделі маємо підібрати під неї всі складові. Це податкова, бюджетна система, грошова та банківська система, а також адміністративна, господарська та навіть судова та правоохоронна системи. Тоді зовнішній світ та інвестори розуміють, що Україна визначилася з моделлю. І вони тепер бачать свій інтерес інвестувати. Чому у нас не було великих інвесторів? Тому що перед тим, як зайти на великий рівень, всі інвестори аналізують об’єкт для потенційних інвестицій. Коли вони аналізували Україну, то бачили хаотичні рухи. Адже не було системності та економічної моделі. Інвестори не розуміли, що будує Україна та чи варто в неї вкладати кошти. Тобто ви хочете знайти інвестора під виробництво авто, але у вас немає моделі цього автомобіля. Тож під що мали йти інвестори? Адже всіх цікавить кінцевий продукт. Тобт, якщо ми хочемо масштабних інвестицій, як своїх, так і зовнішніх, треба починати з економічної моделі. Щоб ми самі та зовнішній світ зрозуміли, що ми будуємо. Тоді проблем з інвесторами не буде», — резюмує А. Новак.

~~~

🔔 Тисніть на «дзвоник», щоб отримувати сповіщення про нові відео на каналі

✅ Приєднуйтесь у соцмережах:

YouTube: youtube.com/@i-ua

Facebook: www.facebook.com/IUA.TV

Telegram: t.me/iuatv

Twitch: www.twitch.tv/infouatv

~~~