Війна і люди: хтось віддає останнє для бійців, а хтось списує Коломойському мільярдні борги

Як відновити справедливість?

Господарський суд Дніпропетровської області ліквідував ТОВ «Новофарм», пов’язане з колишніми акціонерами групи «Приват». Тепер Коломойський нікому й нічого не винен (мова йшла про 4,3 млрд грн). Зрозуміло, що в юридичному відношенні це може бути коректне рішення, яке відповідає «букві закону». А от щодо відповідності «духу закону», то тут виникають серйозні сумніви. Невипадково наша судова система викликає безліч нарікань і так само невипадково її багато років «реформують» з відповідними невтішними наслідками. В умовах війни це викликає особливе роздратування й справедливу лють у суспільстві. Рішення по Коломойському — це плювок в обличчя всьому українському суспільству, яке протистоїть страшній ординській навалі й віддає свої останні лепти в скарбницю нашої перемоги тоді як олігархи та побудована ними чиновницька система продовжує нахабно обкрадати суспільство.

Як встановити справедливість, надто в умовах наскрізь прогнилої судової системи? Як утверджувати правду в умовах тотальної корупції й всевладдя кримінально-олігархічних кланів?

Про це будемо говорити з людиною, яка мала результативний досвід боротьби з Коломойським, коли той заборгував зарплати на кілька мільйонів грн авіапрацівникам і не хотів платити. Гість програми — голова об’єднання незалежних профспілок авіапрацівників Веніамін Тимошенко.