Московський патріархат в Україні: «почем опиум для народа?»

Після затримання контрабандиста, а за сумісництвом настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (українська православна церква (УПЦ) московського патріархату), в суспільстві вкотре постало питання щодо правомірності діяльності цієї промосковської організації на теренах України.

Крім контрабанди українських національних святинь, представники УПЦ ведуть активну антиукраїнську пропаганду та відверто колаборують з ворогом. Чого лише варте благословіння ієрархами УПЦ призначених окупантами гауляйтерів на тимчасово окупованих територіях та участь її архієреїв у кремлівському шабаші з нагоди так званого приєднання окупованих територій України до рф.

Здається, тут вже час говорити не лише про антиукраїнські дії конкретних осіб, а й дати врешті-решт серйозну правову оцінку всій цій промосковській організації, що діє проти України й українців під вивіскою «УПЦ».

Як це правильно зробити, щоб не вийти за межі законів, але й щоб антиукраїнське зло врешті припинило свою діяльність на українській землі? Про це й тільки будемо говорити з першим заступником Генерального прокурора України в 2014-му році Миколою Голомшею.

Рекомендовані публікації