Звільнені території: які неочікувані «сюрпризи» може принести реінтеграція. Частина 2

Насторожує те, що суспільство й досі не отримало стратегію й план реінтеграції звільнених від ворога українських територій.

Те, що стає набутком громадськості, — це зазвичай плани будівництва доріг, відбудови житлових споруд і виробничої інфраструктури. У той же час залишаються без відповіді наступні питання: скільки людей повернеться на звільнені території, де вони будуть працювати, хто забезпечуватиме їм рівень життя, які підприємства там потрібеі й чи потрібні взагалі і та.ін. Намагання влади розглядати реінтеграцію як годівничку для своїх корупційних схем вже мало провальний ефект на конференції в швейцарському Лугано. Але чи зроблені владою відповідні висновки? Чи готова вона відмовитися від схематозу й перейти до справді державницької політики в цьому питанні?

Про це говоримо з економічним експертом, одним з авторів Стратегії повернення Криму Юрієм Смелянським.

#реінтеграція

🔔 тисніть на «дзвоник», щоб отримувати сповіщення про нові відео на каналі

✅ Приєднуйтесь у соцмережах:

Facebook —https://www.facebook.com/IUA.TV

Telegram — t.me/iuatv

Читайте також


Україна на 80% може забезпечити внутрішній ринок власною рибою — Ігор Бузевич

В Україні відбулися зміни у нормативних вимогах до провадження господарської діяльності в галузі рибного господарства, а саме розведення риби. Саме через це почали страждати рибогосподарські підприємства. Що не так з режимом СТРГ, навіщо він потрібен і про перспективи забезпечення внутрішнього ринку власною рибою, журналісти i-ua.tv запитали у завідувача відділу вивчення біоресурсів водосховищ Інституту рибного господарства НААН України Ігоря Бузевича.