Ось чому земельні аферисти почали нищити рибні господарства

Під бравурні вигуки про підтримку національного виробника влада почала нищити рибні господарства.

Сотні підприємців, які розвивали свої рибні підприємства, платили податки і підтримували ЗСУ опинилися на межі зникнення. Зелені можновладці не лише планують позбавити роботи цих представників малого і середнього бізнесу, а й розорити їх, забравши всю рибу, вирощену їхніми руками. Робиться це руками прокуратури, за спиною якої стоять земельні аферисти від влади, які планують ще й нажитися на землі, яка перейде в їхні липкі руки після нищення рибогосподарств. Про рибну галузь, допомогу фронту та внутрішніх гнид, які підіграють ворогу розповідають офіцер-фронтовик, керівник спеціалізованого товарного рибного господарства (СТРГ) «Білоцерківське нижнє водосховище» Сергій Горбаченко та представник СТРГ «Ладижинське водосховище» Ігор Колісниченко.

Земельні аферисти почали нищити рибні господарства, щоб рейдернути об’єкти та набити кишені, виставивши їх на аукціон. При цьому в Держагенції кинули напризволяще рибогосподарства, зробивши користувачів СТРГ цапами — відбувалайми. Про це заявив представник СТРГ «Ладижинське водосховище» Ігор Колісниченко.

«Ми сьогодні не розуміємо де ворог, ззовні чи в середині держави? Влада каже, що нам треба робочі місця, що треба доходи у бюджет і при цьому закриває рибні господства. В мене на обєкті працює 20 людей, сплачую понад 700 тисяч грн податків та 20 тонн зариблюю, але прокуратури через рішення суду нас закриває та не дає працювати. Хоча Кабмін дав нам дозвіл працювати на водосховищі. Ми своїми коштами робимо зариблення водосховища. Це дуже потрібно для екології, бо товстолобик, який ми вирощуємо, очищує воду, забираючи фітопланктон, чим усуває цвітіння води. Ми допомагаємо військовим, передаємо їм рибу та рибні консерви, робимо все для нашої перемоги, а нас знищують. Прокуратура забороняє нам працювати. Нас роблять якимись цапами відбувайлами, які ще мають відповідати за незаконне захоплення землі, яку ми не захоплювали, адже нам її надав у користування Кабмін — каже Ігор Колісниченко.

За словами офіцера-фронтовика, керівника спеціалізованого товарного рибного господарства (СТРГ) «Білоцерківське нижнє водосховище» Сергія Горбаченка, рибники пішли захищати державу на фронт, а в них відбирають роботу і планують відібрати вирощену рибу.

«Чиновники на фронт не пішли, вони вигадують схеми, як грабувати країну. Тобто чиновники вигадали проблему і хочуть під неї вигадати закон заради так званого інвестування. Адже чиновники заявили, що прийняли рішення врегулювати це питання на рівні законодавства. Однак зараз користувачі СТРГ несуть величезні збитки. Внаслідок неправомірних дій прокуратури, у Вінницькій області керівник рибного господарства зазнав втрат на 2,5 млн з 40 га. Тобто держава шляхом відбору вирішила перерозподілити мільярдну галузь. Хоча в ДБР вже відкрили справу, щодо перевищення повноважень щодо Білоцерківського нижнього водосховища. Але все одно ділки від влади запустили процес, щоб рейдернути об’єкти та набити кишені, виставивши їх на аукціон. Після чого об’єкти можна бути придбати в 10 раз дешевше. Тож як сюди захоче вкладати кошти іноземний інвестор, адже тут на ходу «перевзуваються», змінюють правила гри й вигадують шахрайські схеми, — каже С. Горбаченко.

До речі, в Держагенції рибогосподарства заявили, що прийняли рішення врегулювати це питання на рівні законодавства. Однак, на сьогодні ДАРГ не зробили жодних перехідних положень.

«В ДАРГ нас просто кинули. Хоча ми все виконуємо і сплачуємо податки», — резюмує Ігор Колісниченко.