Вулиці — дітям! Прем’єра-презентація глобальної ініціативи з проектування міст

Презентація дослідження Глобальної ініціативи з проектування міст від Національної асоціації працівників міського транспорту (NACTO) та публічна дискусія як Україні запровадити кращий світовий досвід з проектування вулиць для дітей

Згідно з Доповіддю Всесвітньої організації охорони здоров’я ДТП є головною причиною загибелі дітей та дорослих віком до 29 років у світі. 1,35 млн людей щороку гинуть під час дорожньо-транспортного руху, і це залишається восьмою причиною смерті загалом на планеті серед усіх людей різного віку.
У порівнянні з країнами із високорозвиненою економікою, смертність на дорозі в 3 рази вища в країнах, що розвиваються. І це факт доводить, недієздатність існуючою в нас системи, яка базується виключно на каральних заходах, із страшним дефіцитом комунікацій, превентивних просвітницьких заходів, які формують знання та культуру взаємодії на дорозі.
В Україні батьки не можуть уявити як відпустити 10 річну дитину до школи саму, адже навіть в шкільному подвір’ї діти в небезпеці.
Це говорить про те, що потрібно докорінно змінювати систему — ставити дітей у фокус планування міської інфраструктури.
Вулиця дружня до дітей — комфортна для кожного жителя міста!
Підключайтесь до Відвертих розмов, адже самі собою вулиці не стануть дружніми до наших дітей!