Не зламні. Як стереотипи руйнують європейські стандарти життя

Дизайн та облаштування більшості громадських місць містить дискримінаційні ознаки і не відповідає європейським стандартам якості життя. Відповідальність за здоров’я нації, рівні можливості та безбар’єрність має стати єдиною нормою.

Згідно з дослідженнями проекту Association4U 38% українців асоціюють євроінтеграцію як життя за стандартами Євросоюзу: тобто більшість з нас прагне жити й працювати в комфортній, людино-орієнтованій країні але разом з цим лише 27% поділяють свою відповідальність за євроінтеграцію, кажуть, що «підвищення відповідальності самих громадян — це теж євроінтеграція»".
Навряд чи проявом євроінтеграції можна вважати стільчик для грудного вигодовування в туалеті громадського закладу, але якщо ми, як європейці не відстоюємо свої права на гідні та комфортні простори, то будемо жити так, як раніше: «діти-кухня-церков»
І відповідальність за відсутність гендерно-чутливого дизайну, який може збільшити до 10% ВВП країни та наблизити наше життя до європейських стандартів несуть керманичі громадських закладів та урядовці.
Поговоримо відверто? в спец випуску «Відверті розмови. Не зламні стереотипи» 14 травня 12:00 — 12:45