Мамо! Я боюся. Як підтримати себе й дитину під час війни

Тисячі українських дітей, з легкої руки Росії, стали «дітьми війни». Замість дитячих ігор — вони проводять час у підвалах, стають свідками обстрілів.

Тисячі дітей залишилися без дому, а дехто і без батьків.

В ефірі програми «Мамо. Я боюся» поговоримо з провідними психологами, як допомогти дітям впоратися зі страхами, пов’язаними із війною.

Унаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україні загинуло 197 дітей, 548 дітей отримали поранення різної ступені важкості більше 1,8 дітей вимушено покинули свої місця проживання.

За даними Дитячого фонду ООН Юнісеф, більше 40% дітей, які стикнулися з травматичними подіями, в подальшому можуть мати психологічні розлади, поведінкові зміни, які можуть стати перешкодою для повноцінної участі в повсякденному житті. Однак, цей підхід не враховує ні систему переконань батьків та соціуму, рівень спротиву окупантам, ні здатність до волевиявлення й життєстійкість самих дітей.

В ефірі Відвертих розмов. Мамо! Я боюся, розглянемо які дієві методики можуть застосовувати батьки щоб допомогти собі та дітям відновити ментальне здоров’я, а також про потужну систему психологічної підтримки, яку наразі створює для всіх батьків НДСЛ ОХМАТДИТ разом з партнерами.