Засідання комітету з питань інтелектуальної власності Громадської ради при Мінекономрозвитку

17 липня 2019 року відбулося засідання комітету з питань інтелектуальної власності Громадської ради при Мінекономрозвитку.

Члени комітету обговорили питання щодо ситуація навколо прийняття постанови КМУ №496 від 12.06.2019р., якою змінено розміри (в середньому в 3−9 разів) та порядок сплати зборів за підготовку до державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1756.

За інформацією експертів, прийняття постанови пов’язана з низкою порушень регуляторної політики, прав громадян та направлена на знищення інноваційної діяльності в Україні, знищення сервісної сфери охорони прав на ОІВ та знищення конкурентоздатності українських підприємств в Україні та у світі.

Члени комітету прийняли рішення рекомендувати Громадській раді направити звернення до Президента України щодо скасування постанови № 496.

Також присутні обговорили питання діяльності Ради з питань інтелектуальної власності, створеної Постановою КМУ № 90 від 07.02.2018р. та стан виконання Мінекономрозвитку раніше направлених до нього звернень ГР стосовно питань інтелектуальної власності.

У зв’язку з відсутністю достовірної інформації щодо діяльності Ради та опрацювання Звернень, прийнято рішення рекомендувати ГР при Мінекономрозвитку направити запити на отримання публічної інформації до КМУ та Мінекономрозвитку.