Звіт засідання НКРЗІ

24 січня 2017 року відбулося чергове засідання НКРЗІ, на якому розглянуто низку питань

http://www.nkrzi.gov.ua/index.php?r=site/index&pg=99&id=1170&language=uk

Зокрема, розпочато наповнення єдиного реєстру операторів поштового зв’язку.

Включено першого суб’єкта — Державне підприємства спеціального зв’язку, що входить до сфери управління Держспецзв’язку.

Також, НКРЗІ схвалено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 200 і від 1 серпня 2007 р. № 993».

Рішення прийнято в рамках реалізації Указу Президента України від 21.07.2015 № 445 «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління» та з метою виконання Плану заходів щодо впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління, затвердженого розпорядженням КМУ від 11.11.2015 № 1232-р, а також враховуючи результати науково-дослідної роботи з питань дослідження стану розподілу радіочастотного ресурсу України і розроблення пропозицій щодо впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління (LTE) у відповідних частотних діапазонах, що виконані іноземним консультантом Analysys Мason Limited.

Зокрема постанова КМУ від 22 лютого 2006 р. № 200 доповнюється новим пунктом та новим абзацом:

-
Звіт засідання НКРЗІ

«Розміри плати за видачу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, затверджені пунктом 15−1 цих розмірів, застосовуються для встановлення мінімального розміру плати за видачу ліцензій на конкурсних або тендерних засадах із строком дії п’ятнадцять років».

У Порядку залучення додаткових позабюджетних коштів

для проведення конверсії радіочастотного ресурсу України в смугах радіочастот загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 1 серпня 2007 р. № 993, уточнюються питання щодо організації та проведення конкурсів або тендерів.

За інформацією НКРЗІ, у ході громадського обговорення НПА, було отримано 20 пропозицій від 4-х операторів рухомого (мобільного) зв’язку, які враховано частково.

Рішення НКРЗІ буде направлено на погодження до заінтересованих державних органів.

Зі слів експерта з питань телекомунікацій Гусєва О. Ю., запропоновані НКРЗІ пропозиції можуть бути погоджені органами влади, що дасть можливість прискорити впровадження в Україні зв’язку четвертого покоління, уникнути законодавчих розбіжностей при проведенні конверсії радіочастотного ресурсу, уникнути корупційної складової при проведенні заходів з вивільнення смуг радіочастот з метою забезпечення впровадження перспективних радіотехнологій чи подальшого розвитку діючої радіотехнології.

-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ