НКРЗІ та мораторій на державний нагляд

31 травня відбулося засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності, на якому було розглянуто питання «Про внесення зміни до переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

31 травня відбулося засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності, на якому було розглянуто питання «Про внесення зміни до переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

За результатами засідання було прийнято відповідне рішення «Відкласти прийняття рішення щодо проекту постанови, доручивши НКРЗІ у двотижневий строк доопрацювати його з урахуванням експертного висновку Секретаріату Кабінету Міністрів, а також погодити з ДРС».

За результатами розгляду доопрацьованого рішення НКРЗІ, МЕРТ та ДРС відмовили регулятору у погодженні проекту.

Як повідомлялося раніше, завдяки громадськості зазначені ініціативи НКРЗІ були відхилені низкою органів влади.

Читайте також


Рішення закономірне, але суто декларативне, — Олексій Кляшторний про заборону вживання російськомовного контенту в Києві

Київська рада в четвер, 13 липня, ввела мораторій на публічне використання російськомовних пісень на території столиці. Також заборона стосується книг, концертів і послуг. Про необхідність мораторію та юридичний бік питання поговорили в інтерв’ю зі співкоординатором Координаційної ради із захисту української мови та культури Олексієм Кляшторним для телеканалу I-UA.tv.