Підсумки засідання НКРЗІ

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія: — схвалила проект рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Порядку надання висновків щодо електромагнітної сумісності та дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів і випромінювальних пристроїв».

26.03.2019 відбулося засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

  • схвалилапроект рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Порядку надання висновків щодо електромагнітної сумісності та дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів і випромінювальних пристроїв». Проект акту буде направлено на погодження до Державної регуляторної служби України, Антимонопольного комітету України, Державного агентства з питань електронного урядування України та Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.
  • погодила без зауважень проект наказу Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін у додатки 2 та 3 до Порядку використання відбитка про оплату письмової кореспонденції», Комісія.
  • прийняла за основу проект рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Порядку реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі». Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань до проекту акта та аналізу регуляторного впливу прийматимуться із дня їх оприлюднення до 03 травня 2019 року.
  • висловилася за доцільність прийняття проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування постачання послуг міжнародного електрозв’язку та міжнародного роумінгу, які надають оператори телекомунікацій України на користь іноземних операторів телекомунікацій)», реєстраційний номер 10 093 від 26.02.2019.

Незважаючи на відміну ліцензування у сфері телекомунікацій з 01.01.2018 НКРЗІ:

  • продовжила строк дії двох ліцензій на здійснення виду діяльності у сфері телекомунікацій:
  • на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телемережпідприємцю Румянцеву О. В
  • на території м. Пирятин Полтавської області з 21.08.2019 по 20.08.2024;
  • на надання послуг з технічного обслуговування і експлуатації телемереж (телекомунікаційних мереж) ТОВ «ДКМ» на території м. Кривий Ріг Дніпропетровської області з 18.09.2019 по 17.09.2024.