Чи виконає НКРЗІ коли-небудь вимоги закону?

18.06.2019 відбулося засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

— схвалила проект рішення НКРЗІ «Про затвердження уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом ринку телекомунікацій вимог законодавства у сфері телекомунікацій» для подальшого подання на погодження до Державної регуляторної служби України.

Незважаючи на вимоги Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» щодо втрати чинності з 1 січня 2018 року ліцензування діяльності у сфері телекомунікацій, НКРЗІ намагається залишити у тексті проекту посилань на ліцензування та на розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов у сфері телекомунікацій.

Такий підхід, є нічим іншим, як безпідставним втручанням держави (НКРЗІ) в діяльність операторів, провайдерів телекомунікацій, що не відповідає вимогам законодавства стосовно зменшення втручання держави у діяльність суб’єктів господарювання та усунення перешкод для розвитку господарської діяльності.

— внесла зміни та доповнення до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік, затвердженого рішенням НКРЗІ від 11.12.2018 № 642 (із змінами).

— не погодила проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів на 2019−2020 роки щодо впровадження в Україні у 2020 році системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління», надісланий листом Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, у зв’язку із зауваженнями до нього.