ДРС відмовила у погодженні проектів регуляторних актів

ДРС відмовила у погодженні низки проектів регуляторних актів, розроблених Держспецзв’язку.

Так, відмовлено у погодженні проекту постанови КМУ"Про затвердження Протоколу спільних дій основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки, суб’єктів кіберзахисту та власників (розпорядників) об’єктів критичної інформаційної інфраструктури під час попередження, виявлення, припинення кібератак та кіберінцидентів, а також при усуненні їх наслідків".

Рішенням від 05.07.2019 № 293 не погоджено проект Постанови КМУ «Про затвердження Технічного регламенту засобів криптографічного захисту інформації».

Рішенням від 21.06.2019 № 275 не погоджено проект Постанови КМУ «Деякі питання функціонування Національної телекомунікаційної мережі».

ДРС у своїх рішеннях констатує, що розробку проектів здійснено з порушенням принципів державної регуляторної політики.

Також, не погоджено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку із втратою чинності Декретом Кабінету Міністрів України від 10.05.1993 № 46−93 «Про стандартизацію і сертифікацію», як такий, що не містить норм регуляторного характеру.

ДРС також відмовила у погодженні низки проектів регуляторних актів, розроблених НКРЗІ, зокрема:

— проекту рішення «Про внесення змін до Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій»;

— проекту рішення «Про затвердження уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом ринку телекомунікацій вимог законодавства про телекомунікації».