Чи стане Комітет ВРУ з питань цифрової трансформації майданчик для обговорення проблемних питань та прийняття вивірених рішень

9 вересня у Комітеті з питань цифрової трансформації відбулася перша зустріч великої кількості стейкхолдерів, які зацікавлені у вирішенні питання прискорення прийняття рішень щодо наближення українського законодавства до норм ЄС.

На зустрічі представниками Офісу ефективного регулювання (BRDO) було презентовано проект Кодексу електронних комунікацій України.

Як відомо, через значну критику громадськості та ринку були відкликані та зняті з розгляду проекти законів «Про електронні комунікації», реєстр.№ 1083, та «Про радіочастотний ресурс України», реєстр.№ 1086, тому потрібно було обговорити питання, що потрібно робити, доопрацьовувати відкликані проекти, чи створювати робочу групу та працювати над проектом Кодексу, який зроблено на засадах Європейського Кодексу.

В ході обговорення учасники висловили позицію сторін, обговорили деякі аспекти законотворчого процесу, зупинились на низці гострих питань та надали пропозиції щодо можливих шляхів вирішення проблем.

Інформації було так багато, що Комітет не зміг прийняти однозначного рішення. Голова Комітету зазначив, що треба додатково радитись та після цього приймати рішення.

Представники громадськості зазначили, що вони відкриті і готові продовжувати дискусії та спільну роботу з законодавчим органом.

Чекаємо на рішення.