Деякі питання функціонування Національної телекомунікаційної мережі

22 жовтня на засіданні НКРЗІ повторно розглядався проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання функціонування Національної телекомунікаційної мережі», підготовлений Держспецзв’язку.

Як відомо, з першого разу проект не був погоджений.

Як зазначив на засіданні доповідач з цього питання, низка зауважень була врахована, де щось виправлено. Тому регулятор погодив проект із зауваженнями аж на 5-ти аркушах.

Дійсно не багато, наприклад Комісія з питань науки та ІТ направила зауваження на 11 листах. А щоб визначити, що таке НТМ, дещо кому знадобилося в загалі 2 хвилини.

Проте, зауваження НКРЗІ теж цікаві, і пов’язані вони з порушеннями Господарського Кодексу України, Закону України «Про радіочастотний ресурс України», Закону України «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України», Закону України «Про телекомунікації» та Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11.04.2012 № 295. Тобто повний пакет!

На пропозицію від громадськості не погоджувати проект представники НКРЗІ відповіли, що без врахування їхніх зауважень Мінюст все одно не прийме до розгляду, а тому…

Що ж, такий результат, теж результат.

Наступний крок, подання громадськістю зауважень до ДРС, яка попередній варіант не погодила (рішення ДРС від 21.06.2019 № 275).