Про перспективні напрями розвитку Держспецзв’язку та подальший вектор трансформації

Чи відбудеться трансформація Служби у наступному році?

Ці та інші питання обговорювалися 12 грудня на черговому засіданні Громадської ради при Держспецзв’язку.

Основні меседжі голови Служби:

— трансформація відбудеться наступного року. Проте, концепція реформування Держспецзв’язку та результати огляду стану кіберзахисту інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури не затверджені, інформація про розробку нової Стратегії кібербезпеки відсутня.

— розпочинається виконання програми переозброєння урядового зв’язку;

— 2020 — рік адаптація українського законодавства до європейського.

Поки говорили про актуальність КСЗІ, у Верховній Раді прийняли у першому читанні законопроект 2043.

Не вирішеними питання залишаються, зокрема, питання виходу з кризи Концерну РРТ та фінансування розгортання на його базі нового мультиплексу цифрового телебачення, а також питання доцільності приватизації стратегічних державних підприємств, в т. ч. Концерну РРТ, УДЦР, тощо.

Присутніми обговорено:

— перспективні плани роботи Громадської ради на 2020 рік;

— питання надання зауважень до проектів ПКМУ «Про затвердження Порядку віднесення об’єктів до об’єктів критичної інфраструктури» та «Про затвердження порядків формування переліку об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, внесення об’єктів критичної інформаційної інфраструктури до державного реєстру об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, його формування та забезпечення функціонування»;

— інформацію стосовно результатів громадського обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання функціонування Національної телекомунікаційної мережі», який вдруге не пройшов процедуру погодження з ДРС.

Попередньо визначено дату наступного засідання — 06.02.2020.