В діях КП «Київавтошляхміст» виявлено ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції

Адміністративна колегія Північного міжобласного територіального відділення АМКУ розпочала розгляд справи

За повідомленням сайту АМКУ, 20.07.2020 Адміністративна колегія Північного міжобласного територіального відділення АМКУ розпочала розгляд справи щодо КП «Київавтошляхміст», в діях якого виявлено ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку надання послуг з доступу до інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку на мостах та шляхопроводах у м. Києві.

За результатами проведеного дослідження Відділенням встановлено, що КП «Київавтошляхміст» має ознаки суб’єкта господарювання, що займає монопольне (домінуюче) становище на ринку надання послуг з доступу до інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку на мостах та шляхопроводах у м. Києві, які закріплені за КП «Київавтошляхміст», зокрема на мосту ім. Є. Патона, мосту Метро, Південному та Північному мостах через р. Дніпро у м. Києві.

За результатами аналізу встановлено, що вартість послуг з технічного обслуговування мережевих (кабельних) каналів та місць розміщення кабелів на мостах та шляхопроводах у м. Києві, Києві не відповідає граничному розміру плати за доступ до інфраструктури кабельної каналізації елктрозв’язку, встановленому Законом України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, елктроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» та Методикою визначення плати за доступ до елементів інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку.

Наразі розгляд справи триває.

Як відомо, оператори та провайдери, разом з громадськими організаціями, вже три роки намагаються київську владу (Київраду та КМДА), а також комунальні підприємства змусити виконати норми закону та методик і привести договори у відповідність цим нормам, але власники майна всіляко відмовляються виконати закон.

Можливо на цей раз справа дійде до фінального кінця і не буде закрита.

Попередні справи щодо дій Київради були закриті попередніми очільниками АМКУ.

Можливо нове керівництво не стане закривати очі на «беспредел» комунальників.