Підсумки засідання НКРЗІ

09.02.2021 року відбулося чергове засідання НКРЗІ.

Комісія погодила рішення НКРЗІ щодо ліцензування у сфері користування радіочастотним ресурсом України

Відповідно до Закону України «Про радіочастотний ресурс України», Комісія видала ПП «Цифрові комунікації» ліцензію на додаткову смугу радіочастот для широкосмугового радіодоступу (радіозв'язку у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації) у Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській областях строком на 5 років.

Комісія продовжила термін дії трьох ліцензій на користування радіочастотним ресурсом (далі — РЧР) України:

  • ТОВ «Телерадіокомпанія «ГЛУХІВ — 500» — для широкосмугового радіодоступу (радіозв'язку у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації) у Сумській області з 30.06.2021 по 29.06.2026;
  • ТОВ «САГА Ком’юнікейшнз Юкрейн» — для радіозв’язку передавання даних (радіозв'язку фіксованої, рухомої сухопутної та морської радіослужб) у м. Київ та Львівській області;
  • ТОВ «ПРОФІТЕЛ» — для цифрового ультракороткохвильового радіозв’язку (радіозв'язку фіксованої, рухомої сухопутної та морської радіослужб) у м. Київ з 01.04.2021 по 31.03.2026.

Комісія відмовила ТОВ «Телерадіокомпанія «ГЛУХІВ — 500» у продовженні терміну дії ліцензії на користування РЧР для широкосмугового радіодоступу (радіозв'язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів) на території Сумської області, у зв’язку з невиконанням ліцензіатом з власної вини умов, зазначених у ліцензії.

Також Комісія врахувала лист ДП «Український державний центр радіочастот» та у зв’язку з анулюванням ліцензії на користування РЧР України анулювала ТОВ «Інтелектуальні комунікації» дозвіл на експлуатацію РЕЗ. Рішення підлягає виконанню одночасно з виконанням пункту 1.2 рішення НКРЗІ від 19.01.2021 № 15 на підставі частини шостої статті 38 Закону України «Про радіочастотний ресурс України».

Рішення Комісії щодо розгляду проектів Законів України та інших нормативно-правових актів:

Комісія враховувала надіслані листом зауваження та пропозиції Міністерства цифрової трансформації України, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та схвалила доопрацьований проект рішення НКРЗІ «Про затвердження змін до деяких рішень НКРЗІ з питань надання послуг із перенесення абонентських номерів». Даний проект рішення буде подано на повторне погодження до заінтересованих державних органів.

Відповідно до Закону України «Про телекомунікації», Порядку регулювання тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, Комісія схвалила проект рішення НКРЗІ «Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 26 листопада 2019 року № 564». Цей проект буде подано на погодження до Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні.

Комісія розглянула проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо правового забезпечення наявності іноземного громадянства (підданства) у громадян України», реєстраційний номер 4640 від 25.01.2021, та висловилася за доцільність його прийняття.

За матеріалами дивитись тут.