«Трианон» та «ластівки» з ЦРУ. Частина 1.

Класична схема вербування радянських дипломатів, які за своєю трусливістю зраджували своєму народу і Країні. Але кінець зрадникам все рівно настає…

Частина 1. «Ластівка» ЦРУ Пілар Суарес Санчес.

Як повідомляли два — три місяці тому міжнародні ЗМІ, у Судані стався військовий заколот. Ці обставини нагадали мені події 40 — ка річної давнини, коли теж у одній із африканських країн під назвою «Нагонія», готувався державний заколот. Можливо, хтось пам’ятає екранізацію фільму за книгою Ю. Семенова «ТАРС вповноважений заявити». Втім, то був фільм, а я хочу розповісти читачеві історію цього агенту, згідно архівних даних, і думаю, йому будуть цікаві обставини вербування, його розробка та самознищення, а також наведу приклад справжнього шпигунського знаряддя, яке він отримував від своїх «кураторів».

Але, все ж таки, цікаво, що ж відбулося у Судані два — три місяці тому.

«…столицю країни Хартум контролюють військові, що захопили палац президента та будівлю державної телерадіомовної компанії у Омдурмані, місті-супутнику суданської столиці, передає телеканал Al-Hadath.

Оголошено про створення тимчасової військової ради, яка буде керувати країною у перехідний період — як мінімум, протягом одного року. Телеканали країни анонсували найближчим часом брифінг представників міністерства оборони Судану, на якому будуть надані роз’яснення зі стану в країні. В даний момент у Хартумі проводиться екстрене засідання верховного командування збройних сил держави.

Військові закликали жителів суданської столиці без необхідності не виходити зі своїх будинків. Вулиці патрулюються значними силами військовослужбовців за підтримки бронетехніки, міжнародний аеропорт Хартума закритий. Над містом помічена бойова авіація.

Відомо, що Омар аль-Башир, 75-річний президент Судану, перебуває під арештом у президентському палаці, який контролюється військовими; за деякими даними, його змусили піти у відставку. Заарештований і міністр оборони країни. Журналіст «Голосу Америки» Харун Маруф у своєму Twitter повідомив про арешт екс-віце-президента Алі Османа Таха, Ахмеда Харуна, голови партії «Національний конгрес» і губернатора Хартума Абдула Рахіма Мухаммеда Хусейна…".

Бережи боже, нашу Україну, від можливих заколотів !

А як усе починалося у нашій історії?

Згідно архівних даних, в поле зору ЦРУ, потрапила людина, яка привернула увагу співробітників американської розвідки, як за своїми особистими якостями, так і щодо службового становища, а вербування було вже справою часу!

Прагнення до розкішного, не по особистим засобам, образу життя та любовні походження, звернули увагу співробітників ЦРУ у місті Богота на третього секретаря радянського посольства у Колумбії. Проаналізувавши його поведінку, американські розвідники прийшли до висновку, що його можна і потрібно завербувати у якості агента. Для цього, як кажуть у спецслужбах, була проведена оперативна комбінація.

Під виглядом іспанки, що гостює у родичів в Боготі, до нього була підведена «ластівка» з ЦРУ Пілар Суарес Санчес.

Через деякий час після знайомства і бурхливого роману з інтимними подробицями, Пілар «повернулась» до Іспанії, а потім, через деякий час, передзвонила і повідомила, що вона вагітна. (ЦРУ знали, що для радянського дипломату це означає крах кар’єри з послідуючими негативними наслідками). Цей дипломат спробував завірити «іспанку», що про все потурбується і домовиться, та усе залагодить, але через декілька днів до нього завітали співробітники колумбійської контррозвідки DASS, які дали йому прослухати запис його телефонної розмови та показали кінозйомку його інтимних стосунків з Пілар і заявили, що якщо він не погодиться з ними співпрацювати, ця телефонна розмова і кіноплівка будуть передані до радянського дипломатичного представництва.

Розуміючи, що він потрапив у складне становище, «наш дипломат» погодився співпрацювати, але тільки з американською розвідкою. Через деякий час, він зустрівся з представником ЦРУ, в результаті чого був завербований і став агентом американської розвідки під псевдонімом «Кнайт».

(На обкладинці представлений шифрувальний блокнот, який отримав «Кнайт» від «кураторів», для підготовки своїх шпигунських повідомлень).

(далі буде)