Влада переслідує учасників прориву Саакашвілі

Проти члена політради київської міської організації «Руху нових сил» правоохоронці склали два адміністративних протоколи.

Влада переслідує учасників прориву Саакашвілі

Переслідування учасників прориву українсько-польського кордону у пункті перепуску «Шегині» продовжуються. Вчора, 11 вересня проти члена політради київської міської організації «Руху нових сил» Сергія Фесенка правоохоронці склали два адміністративних протоколи. Він брав участь у мітингу 10 вересня, коли Міхеїл Саакашвілі перейшов через кордон.

Чоловіка звинувачують за статтею 202 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Мова йде про порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України, або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду — виїзду. Про це I-UA.tv повідомив Сергій Фесенко.

«Я підійшов до салону кримськотатарського мистецтва, що знаходиться на Хрещатику. Він належить моєму другу Ерфану Кудусову. Ми кілька хвилин розмовляли, а потім бачу — ідуть прикордонники та поліцейські. Я їм показав свій паспорт, вони також склали проти мене два адміністративних протоколи, один з них за «злісну непокору». Мене звинувачують у порушенні прикордонного режиму у пункті перепуску «Шегині», — повідомив член політради київської міської організації «Руху нових сил».

Сергій Фесенко не виключає, що за ним стежили. Адже він від правоохоронних органів не ховався і відвідував засідання Галицького районного суду по справі соратника Міхеїла Саакашвілі — Давида Сакварелідзе. Також активіст був присутній на слуханні справи у Мостиському суді Львівської області, яка вже стосувалася самого екс-голову Одеської ОГА.

«Я питаю: „Як ви мене знайшли?“. Поліцейський відповідає: „Ми проводили слідчо-оперативні дії“. Тоді я кажу: „Це ж адміністративні протоколи, вони максимум передбачають сплату штрафу. Тут ніяких слідчо-оперативних дій не може бути“. Поліцейський тільки опустив голову», — розповів Сергій Фесенко.

Кримськотатарський активіст Ерфан Кудусов вважає, що переслідування людини правоохоронними органами суперечить принципам демократичної держави.

«Проти Сергія склали два адміністративних протоколи тільки через місяць після подій в „Шегинях“. Нащо це було робити демонстративно на Хрещатику? Чого його правоохоронці не викликали по телефону? Він же ж ні від кого не ховався. Думаю, його явно висліджували. Дуже дивно, коли витрачаються бюджетні кошти на доставку прикордонників зі зброєю з села Шегині, яке знаходиться на Львівщині. Такі дії не вписуються в жодні рамки демократичної держави», — обурився Ерфан Кудусов.

Також Сергія Фесенка викликали на засідання до Мостиськогу суду Львівської області, яке за попередньою інформацією відбудеться 20 жовтня.

Ірина Сатарова

Рекомендовані публікації