Суддя Конституційного Суду України у відставці Шишкін Віктор Іванович попереджує про те, як влада в черговий раз дурить народ щодо зняття депутатської недоторканості

Шишкін Віктор Іванович попереджує про те, як влада в черговий раз дурить народ щодо зняття недоторканості

Суддя Конституційного Суду України у відставці Шишкін Віктор Іванович попереджує про те, що влада в черговий раз дурить народ в питаннях негайного зняття депутатської недоторканості.

«Щодо лозунгу зняття депутатської недоторканості, то ніхто не заперечує такої дії, але у який механізм і в який спосіб це буде відбуватися?», запитує В. І. Шишкін?

«Якщо це призведе до зміни Конституції України, то це буде порушенням її вимог, передбачених частиною другою статті 157», говорить він.

Щодо форми, то сьогодні, 19 жовтня 2017 року, буде виноситися законопроект у вигляді Постанови, яку після прийняття буде направлено до Конституційного суду України для того, щоб дати відповідний висновки.

Щодо Конституційності таких пропозицій. У Конституційному суді законопроект у вигляді Постанови буде знаходитися 3−5 тижнів. Після цього відбудеться голосування в першому читанні на цій сесії до Нового року, потім за Конституцією починається 2 сесія і потрібно щоб за зміни до Конституції проголосували 300 депутатів.

За Конституцією наступна сесія починається у перший вівторок (06 лютого) 2018 року, але є ймовірність що це станеться у березні — тому це фактично обдурювання народу стосовно негайного зняття депутатської недоторканості.

Якщо вона і буде знята, то не негайно сьогодні, а мінімум через півроку.

Таким чином президент Петро Порошенко, вносячи вже вдруге до ВРУ проект (вперше це було у 2015 році, який рекламують у засобах масової інформації як подарунок з його боку, просто дурить народ!