Засідання Громадської ради при Державній регуляторній службі України

11 травня 2018 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Державній регуляторній службі України, на якому було обговорено низку питань та прийнято відповідні рішення.

Засідання Громадської ради при Державній регуляторній службі України

11 травня 2018 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Державній регуляторній службі України, на якому було обговорено низку питань та прийнято відповідні рішення.

Так, після обговорення аналізу проекту рішення НКРЗІ від 17.04.2018 № 218 «Про внесення змін до Порядку здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій», яким воно подано на погодження до ДРС, Громадська рада підтримала пропозицію Комісії з питань науки та ІТ та рекомендувала ДРС не погоджувати проект рішення НКРЗІ.

Також Громадська рада прийняла рішення рекомендувати ДРС не погоджувати проект рішення НКРЗІ від 24.04.2018 № 229 «Про затвердження Порядку проведення аналізу ринків певних телекомунікаційних послуг та визначення операторів, провайдерів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринках таких послуг».

Згідно з аналізом, новації проектів Порядку не відповідають приписам Конституції та правової позиції Конституційного Суду України, вимогам Законів України «Про ліцензування видів господарської діяльності», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про телекомунікації», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» тощо.

Крім того, Громадська рада розглянулаінші питання, зокрема щодо:

— перегляду регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами на місцях;

— проекту ПКМУ «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезень пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів, міжнародних перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України»;

-. проекту ПКМУ «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів річковим, морським транспортом»;

— припинення та набуття членства у Громадській раді;

— створення робочої групи, тощо.

Засідання Громадської ради при Державній регуляторній службі України
Засідання Громадської ради при Державній регуляторній службі України