Віктор Шишкін: ворогу неможна нікого видавати

Росія — наш ворог. Уся проблема полягає у задрипаному Порошенку, який не оголосив ні війну, ні воєнний стан. Вчора я чув казочки від його апологетів про те, що Росія нам видала наших українських злочинців, і тепер ми маємо депортувати російських. Яка ганьба! Краще б Росія нікого не видавала! Замість Азарова і Януковича вони нам відправили дрібноту, а тепер цим прикриваються.

Віктор Шишкін: ворогу неможна нікого видавати

i-ua.tv продовжує публікації щодо ганебної депортації добровольця Тимура Тумгоєва до Росії. Боєць чеченського батальйону імені Шейха Мансура знаходиться у розшуку Інтерполу за підозрою у співпраці з ІДІЛ. Як мала діяти Україна в такій ситуації і що зробити, аби подібна огидна практика здачі ворогу наших захисників залишилася в минулому, i-ua.tv розповів суддя Конституційного Суду України у відставці Віктор Шишкін.

— Що, на Вашу думку, мають зробити українське суспільство і представники політичної еліти, щоб інші добровольці не потрапили у подібну халепу?

— Що тут довго думати? Змінити бандитську владу. Ось і все.

— Але ж у ГПУ, обґрунтовуючи рішення про депортацію, зазначили, що Тумгоєва розшукує Інтерпол через можливу співпрацю з ІДІЛ.

— Я розумію. Але хто його оголосив у той розшук?

— Росія.

— Так Росія сама не проти допомогти ІДІЛ! Якщо Московія оголосила Тумгоєва в розшук, чому ми маємо виконувати її забаганки? Вона пред’являє йому претензії щодо участі в «Ісламській державі», однак питанням ІДІЛ займаються Сполучені Штати Америки та європейські держави. Чому ні США, ні Франція, ні Німеччина, ні інші країни не виставили червоної картки проти Тумгоєва?

Знаєте, існує така канва: ворогу неможна нікого видавати. Тут не є виключенням і злочинець. А Росія — наш ворог. Уся проблема полягає у задрипаному Порошенку, який не оголосив ні війну, ні воєнний стан. Вчора я чув казочки від його апологетів про те, що Росія нам видала наших українських злочинців, і тепер ми маємо депортувати російських. Яка ганьба! Краще б Росія нікого не видавала! Замість Азарова і Януковича вони нам відправили дрібноту, а тепер цим прикриваються. Порошенко ховає своє одне місце (насправді Віктор Іванович висловився значно влучніше та категоричніше — ред.). Годі вже підтримувати йому штани!

Я не знаю, воював Тумгоєв на Донбасі чи ні, навіть не хочу це аналізувати, але наголошую ще раз: неможна ворогу нікого видавати. Навіть якщо людина здійснила на його теренах очевидний злочин. А з приводу порушень з боку Тумгоєва у мене купа сумнівів. Якщо він воював повстанцем на північному Кавказі, для мене це не злочин. А ось Росія — наш ворог який хоче знищити Україну.