Скільки ще поколінь українці будуть корупціонерами?

Корупція закладається в українців ще на ранніх етапах розвитку особистості, коли під час свого дорослішання діти бачать і чують від своїх батьків, що для того, щоб отримати ту чи іншу послугу, необхідно давати хабарі. Відтак у дітей закладається образ успіху в досягненні конкретних цілей — давати хабар.

Скільки ще поколінь українці будуть корупціонерами?

Корупція закладається в українців ще на ранніх етапах розвитку особистості, коли під час свого дорослішання діти бачать і чують від своїх батьків, що для того, щоб отримати ту чи іншу послугу, необхідно давати хабарі. Відтак у дітей закладається образ успіху в досягненні конкретних цілей — давати хабар.

Нещодавно українці дізналися із електронних декларацій чиновників, народних депутатів, суддів, представників правоохоронних органів про їхні багатомільйонні статки, шикарні маєтки та автомобілі. Але, що стоїть за цією «золотою ширмою» — звісно КОРУПЦІЯ!

Через корупцію в нашій країні прості люди мають низький рівень життя низькооплачувану роботу або навіть її відсутність, мізерні пенсії та соціальну допомогу, еміграцію робочої сили й талановитої молоді в пошуку кращої зарплати та багато інших негативних наслідків, включаючи високий рівень злочинності.

Проте ми теж винні у процвітанні корупції. Ми звикли для зручного вирішення власних питань у медичних, навчальних закладах, дозвільних, правоохоронних установах, судах та інших місцях досягати потрібного результату через надання фінансової «допомоги». Кожний українець, який дає хабарі, рушить благополуччя держави й людей, що проживають в ній. Українці це робили останні десятиліття і будуть робити в майбутньому, поки хтось, або щось їх не зупинить.

Українцям потрібна така громадська сила, яка кардинально змінить у свідомості українців ставлення до корупції.

Виховання дітей в умовах тотальної корупції є головною причиною зростання цього злочину в нашій державі. Ставлення до корупції, як до самого гидкого злочину, в Україні необхідно розпочинати на стадії формування особистості і якщо це не змінити у найближчий час, чекати докорінних змін не варто.

Руслан Суханов, голова ГО «ПРАВО ТА ЗАХИСТ ВАСИЛЬКІВЩИНИ»