У Дніпрі провели в останню путь розвідника Олексія Попка

До кінця його контракту залишалося 9 днів.

У Дніпрі провели в останню путь розвідника Олексія Попка

Він планував будувати життя на гражданці і виховувати дворічну донечку Машу. Але, чи то доля, чи то злий фатум розпорядилися по-своєму. Уніч на 15 серпня відбулося непоправне. Боєць 74-го розвідбату Олексій Попко загинув під час виконання бойового завдання у Пісках. До початку омріяного дембеля залишалося 9 днів.

Прощання із Олексієм відбулося 17 серпня, у Дніпрі, біля його будинку. Віддати шану воїну прийшли його рідні, побратими, друзі, сусіди, волонтери, а також небайдужі громадяни.

Олексій і його донька Марія
Олексій і його донька Марія

— Ми знайомі ще з дитинства і навчалися в одній школі, — розповідає про Олексія його друг Олександр Новицький. — Він жив на четвертому поверсі будинку, а я — на третьому. Ми дружили і разом святкували наші дні народження. На війну Олексій пішов у 2015 році добровольцем. Не буду приховувати, але я його намагався відмовити. Утім, Олексій виявився невблаганним. Мабуть, такими, як він є усі справжні патріоти. Дослуживши свій перший контракт, він зробив невеличку перерву. Потім подався у морські піхотинці і стояв під Маріуполем. Наприкінці серпня Олексій мав завершити третій контракт і піти на дембель. Та, на жаль, не судилося.

— Олексій був сміливим хлопцем, — згадує загиблого товариша командир роти — лейтенант Негробов. — Якщо йому ставили задачу, він її виконував і не тікав від роботи. Я пам’ятатиму Олексія як надійного побратима і людину з великим і добрим серцем.

— Коли він приходив у відпустку, ми їздили з ним на море. За добу до трагедії ми спілкувалися телефоном. У Олексія залишилися батьки, дружина Наталя, дворічна донька Маша і сімнадцятирічний син від першого шлюбу, — розповів Олександр Новицький.

— Він загинув при виконанні бойового завдання у Пісках під час перестрілки. Бійці захищали наші позиції і спостерігали за діями супротивника, — сказав лейтенант Негробов.

Олексія Попка відспівали священики Православної церкви України на чолі з Дмитром Поворотним. Капелан «Дніпра-1» закликав мешканців міста підтримати родину Героя. Поховали розвідника на Чаплинському кладовищі неподалік від могил інших бійців. Військові на честь полеглого зробили холості постріли, а музиканти зіграли Гімн України.

Слава загиблому Олексію Попку!

Герої не вмирають, поки живуть у наших серцях!