Віктор Шишкін про Сару Нетаньяху і хліб: це або неуцтво, або неповага до українського народу

Факт мав місце. Тепер, як ми його маємо оцінювати, з точки зору, наших традицій? Звичайно, що негативно.

Віктор Шишкін про Сару Нетаньяху і хліб: це або неуцтво, або неповага до українського народу

Суддя Конституційного Суду України у відставці Віктор Шишкін назвав вчинок Сари Нетаньяху проявом неуцтва, або неповагою до українського народу. Таку думку він висловив у етері i-ua.tv у програмі «Точка зору» з Іваном Пєтуховим.

Нагадаємо, дружина прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху Сара кинула невеличкий шматок хлібу, яким її зустрічали після прибуття до Києва.

Іван Пєтухов попросив Віктора Шишкіна прокоментувати поведінку Сари Нетаньяху.

«Про що це може говорити? Це відношення до України і зневага до українства? Який це сигнал? Чи, можливо, скандали навмисно роздмухали російські ЗМІ? Для мене особисто це дуже болюче питання. Особливо, в контексті Голодомору».

На це питання Віктор Шишкін відповів так.

«Мене не хвилює, хто що роздмухував. Факт мав місце, чи ні? Так, він мав місце. Коли починають від фактів виводити у політико-емоційний та ідеологічний блок, я задаю питання: «Чи розстрілювали енкаведисти 20 тисяч польських офіцерів та унтрофіцерів?». Такий факт був. І про нього знає весь світ. Але хто цей факт викрив? Гітлерівський режим. То ж чи тепер можна говорити про відсутність цього факту, тільки через те, що його виявив Гітлер?

Давайте забудемо, хто що роздмухував: москалі, американці, поляки, чи угорці. Факт мав значення? Мав. Тепер, як ми його маємо оцінювати, з точки зору, наших традицій? Звичайно, що негативно. Давайте ту ж саму ярмулку візьмемо і порубаємо її шабле? Що на це скажуть євреї? Звісно, я її можу не носити, але поважати їх звичаї я зобов’язаний. Тому те, що Сара Нетаньяху зробила з хлібом — це неуцтво, або яскрава неповага до українського народу«.