Доброволець «Клим» потребує операцію на очі

Під час бою на шахті «Бутівка-Донецька» ворожа ракета ПТРК вона потрапила у ВОП, де знаходився боєць

Доброволець «Клим» потребує операцію на очі

Позивному «Климу», він же — Анатолій Марочканич, треба лікувати очі. «Климу» 56 років. На фронті з 2014. Спочатку воював у лавах добровольчої чоти «Карпатська Січ», а потім у 93-й ОМБр «Холодний Яр». Зарекомендував себе як взірцевий командир, хоробрий воїн і дуже порядна людина. Ось, що каже волонтерка Любов Ферліковська.

— Про друга «Клима» я начулася у 2014 році. Про воїна багато розповідав Андрій Білоног — лідер нашої громадської організації «Цивільний центр гуманітарної і соціально-медичної допомоги в місцях військових конфліктів і екокатастроф «Медекс». — Особисто з Анатолієм Марочканичем ми познайомилися у Пісках, у 2015 році. У місті відбувалися гарячі події: криваві бої та постійні обстріли. Окупанти не хотілися відмовлятися від свого наміру захопити Піски та гатили по нашим позиціям. Але місто встояло. Завдяки зусиллям друга «Клима», у тому числі. У його добровольчому підрозділі ніколи не було чисельних втрат. «Клим» цінував і беріг своїх хлопців.

"Клим" на позиціях
"Клим" на позиціях

І досі пам’ятаю свою поїздку у гості до добровольців, у 2015 році. Кажу їм: «Ви ж там мийтеся мені» — «Дивіться, он там — димок. Це — топиться наша банька», — відповіли вони. Наступний мій візит відбувся у 2016 році. Хлопці заводять мене на кухню — там аж блищить від чистоти. По поличкам розкладене солоне та солодке. Охайненько стоять банки з закруткою. Чесно кажучи, не знаю, чи існують у природі господині, які мають настільки чисту кухню, як добровольці на передовій. Більше того, хлопці вирішили себе побалувати свіжою городиною і посадили укріп, петрушку та цибулю. Усе це — організував позивний «Клим», — розповіла пані Любов.

Можливо, Анаталій зараз би стояв десь на передовій, перебував на ППД, або тренувався на полігоні. Та звичному перебігу подій завадила ворожа ракета ПТРК. Під час бою на шахті «Бутівка-Донецька», вона потрапила у ВОП, де знаходився «Клим». І того — Анатолій отримав чисельні поранення та травму очей. Зараз трапився рецедив та чоловік потребує лікування. Йому необхідно зробити операцію по заміні кришталиків очей. Ціна питання — 40.000 гривень.

довідка військово-лікарської комісії
довідка військово-лікарської комісії
Інша медична документація бійця
Інша медична документація бійця
Звернення ГО «Медекс»
Звернення ГО «Медекс»

Анатолій пішов на фронт добровольцем. Він захищав Україну, ризикуючи власним життям. То можливо, зараз настала наша черга віддячити йому за звичні та безстрашні будні?

Ось «приватівська» картка Анатолія Марочканича: 4731 2191 0952 6974

Заздалегідь дякуємо за допомогу!