Епіфаній у Дніпрі

Церковні дзвони і багато людей з піднесеним настроєм. 24 вересня до Дніпра завітав Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Предстоятель Православної Церкви України взяв участь у святкових заходах до 25-річчя Дніпровської єпархії та 10-ліття архієрейської хіротонії єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона.

Епіфаній у Дніпрі

Уже 0 8:30 біля єпархіального храму ікони Божої Матері «Несподівана Радість» зібралося чимало вірян. Серед них — духовенство, прихожани, рідні загиблих бійців, ветерани війни з Росією та представники козацьких організацій.

Автівка з Митрополитом з’явилася близько 9:10. Привітавшись із паствою, Епіфаній пішов служити святкову літургію. У церкві не було, де яблуку впасти.

— Протягом усього часу зроблено багато справ, які лягли в основу Помісної Православної церкви України, — говорить Митрополит. — Цей рік для всі х нас є важливим. Ми згадуємо 30 років із часу відродження української Автокефальної православної церкви. Але напевно, що найголовнішою головною подією є отримання Патріаршого Томосу про автокефалію помісної православної церкви України.

Ми очікували на цей день дуже тривалий час. Сьогодні ми з вами гуртуємося навколо єдиної церкви і дяку Богові, що він чує наші прохання та нам допомагає. Бо якби Господь не допомагав, ми б не мали настільки прекрасних храмів та єпархій, — сказав Митрополит Епіфаній.

Також він подякував за роботу митрополита Дніпровського і Криворізького Симеона і видав указ про піднесення його до сану архієпископа.

25 листопада, за участі Митрополита Епіфанія передбачені ось такі заходи:

9:30 — закладення пам’ятної капсули у Свято-Андріївському храмі міста Дніпра;

10:30 — закладення пам’ятної капсули у Свято-Благовіщенському жіночому монастирі міста Дніпра;

11:30 — спілкування зі студентами та професорсько-викладацьким колективом Університету митної справи та фінансів;

13:00 — зустріч з обласною та місцевою владою в приміщенні обласної ради.