Ветерана АТО закрили в СІЗО на 60 діб

Звинувачення тримається тільки на показах свідка

Ветерана АТО закрили в СІЗО на 60 діб

11 лютого Шевченківський районний суд міста Києва відправив ветерана АТО Давида Ніколаєва в СІЗО на 60 діб. Таким став для нього запобіжний захід по справі в організації замаху на вбивство конкурента по бізнесу. Про це i-ua.tv повідомив присутній на судовому слуханні волонтер Володимир Савчук.

Уся лінія звинувачення тримається на показах свідка, який мав стати виконавцем вбивства. Він фігурує у документах під зміненим прізвищем Іванов. На думку звинувачення, Давид видав йому гранати для знищення конкурента. Утім, жодних відбитків пальців ветерана на них так і не знайшли.

Сам «Іванов» плутався у власних показах. Спочатку він сказав слідству, що отримав гранати з метою вимінювання їх на зброю, якою він мав вчинити вбивство. За другою версією, саме вони були призначені для скоєння злочину. За словами Савчука, Ніколаєв знає, хто ховається під прізвищем Іванов і знайомий з цією людиною з 2015 року.

Не зважаючи, на кволу доказову базу звинувачення та завершення слідчих дій, ветерана вирішили залишити під вартою.

— Я вважаю, що ця справа повністю сфальшована, — переконаний Володимир Савчук. — Тут питання не в слідстві, а в інтересах конкурентів Ніколаєва. По-перше, протягом тижня відбудеться майновий суд по його підприємству. По-друге, він виступав проти вирубки лісу та бурштинової мафії.

Нагадаємо, 9 лютого представники СБУ вивезли до Києва мешканця Рівного, ветерана АТО та підприємця Давида Ніколаєва. Його звинувачують у організації замаху на вбивство одного з рівненських «рішал».

Рекомендовані публікації