Українець — значить вільний. У школі в Дніпрі провели патріотичні змагання

Учні — всі молодчинки. А ось переможців визначать після свят. При чому, найстаранніші школярі отримують подарунки.

Українець — значить вільний. У школі в Дніпрі провели патріотичні змагання

Біля ганку школи № 110 у Дніпрі відпочиває пожовкле листя клену. Учні метушаться та трохи нервують. Ще б пак! 13 жовтня у школярів важливий день. Вони старанно готувалися зі своїми класними керівниками до змагань із шикування. Виступити і викластися дітлахи намагаються на 12 балів з 12! Адже за суддів змагань — справжні учасники війни з Росією.

Школа № 110 невеличка, але затишна. Тут навчаються діти з 1 до 9 класу. Змагання приуроченні до Дня Захисника та Захисниці України. Вони стали можливими завдяки старання директорки Єлени Мартиненко та керівника батьківського комітету Ігоря Бойка.

Захід відкрили державним гімном України.

Цей юний танцівник з шаблями, мабуть, закохав у себе всіх довкола.

Ветерани — коригувальник з 28 ОМБр Олег Мудренко та розвідник з 93 ОМБр Дмитро Світличний дещо розгубилися. Їм треба вирішити, який клас найкращий. Ця дилема виявилася особливо складно, бо всі діти дуже старалися. Вимагати від першачків те, що вміють дев’ятикласники, все одно, що виставити проти Віталія Кличка, якогось університетського ботаніка. Але віддати перемогу першокласникам — також хибний вихід. Нащо тоді підліткам відшліфовувати свої вміння, якщо все найкраще — дітям?

Дилему вирішила директорка Єлена Мартиненко. Учні — всі молодчинки. А ось переможців визначать після свят. При чому, найстаранніші школярі отримують подарунки.

Опісля завершення змагань, ветерани звернулися до учнів.

— Українець — значить вільний. Ми не живемо в неволі. Ми намагаємося до останнього подиху боротися за свободу. Коли почалася війна, чимало українців пішли на фронт. Люди їхали з Росії, з Білорусі і навіть зі Сполучених Штатів Америки. Навіщо вони повернулися додому в тяжку хвилину?

Щоб вам залишити кращу країну, ніж ми її бачимо зараз. Ми пішли на війну, щоб тут було мирне життя. Зрозумійте, свобода — це не безкоштовно. Безкоштовним буває тільки нашийник раба. Свобода — це дуже дорого. За неї та тихе нічне небо, полеглі Герої поклали велетенську плату. Віддали свої безцінні життя. У них також були мами і тати! Вони хотіли жити та кохати своїх дівчат! Пам’ятайте про них! Живіть! Навчайтеся! Пишайтеся своєю країною! У вас обов’язково все вийде! Слава Україні! — сказав Олег Мудренко.

— 14 жовтня — дуже велике свято. Йдеться не тільки про День Захисників та Захисниць України! Не варто забувати про Покрову, день козацтва та річницю створення УПА! Давайте пам’ятати нашу історію, — закликав Дмитро Світличний.