Юрій Смелянський: 2022-й може стати роком дострокових президентських та парламентських виборів

Дуже хотілося б, щоб наступний вибір українців став вибором розвитку та перспективи, а не чергового меншого/більшого зла.

Юрій Смелянський: 2022-й може стати роком дострокових президентських та парламентських виборів

Яким буде рік Блакитного Водяного тигра для України? Як вплине на наше майбутнє досвід минулого? Чого варто очікувати на політичному олімпі? i-ua.tv продовжує конструювати образ Нового, 2022 Року. Свій погляд на нього має і експерт з питань економіки Юрій Смелянський.

«Настав той період часу, коли прийнято підбивати підсумки року, що минає, і формулювати очікування для року, що приходить — нового. Так влаштована людина, що в період переходу від минулого до майбутнього, вона забуває про прожиті роки і накопичений досвід. Кожен новий рік вона чекає чогось хорошого, нового, доброго, хоча б трохи чарівного. Очікування дива є завжди.

На жаль, 2021 рік виявився для України та її громадян ще одним втраченим роком. Економічна криза, що поглиблюється, хоч би як влада не намагалася переконати суспільство у зворотному; падіння якості життя, що продовжується, і зростання кількості добровільних іммігрантів, насамперед трудова імміграція в держави ЄС. Усі ці та інші негативні процеси відбуваються на тлі високого ступеня ризику активізації бойових дій з боку російських окупантів та спроби нових захоплень українських територій.

Весь існуючий обсяг негативу має, на мою думку, основний вплив на очікування для Нового, 2022 року.

Дуже хотілося б перестати чути негативну інформацію про забезпечення ЗСУ та побачити, що формула «кращий друг українських громадян — їхні збройні сили» знайшла свою повну реалізацію. І щоб у новому році війна хоча б розпочала шлях до свого завершення, а Україна — процес відновлення своєї територіальної цілісності. Щоб усі українські внутрішні емігранти отримали можливість безпечного повернення додому.

Хотілося б побачити, що громадяни України стають дедалі більш вимогливими у питаннях захисту своїх економічних прав. І як наслідок цих вимог, головною стратегічною метою влади стало формування економічно незалежної людини, як основної масової базової одиниці у новій системі відносин.

Чудово розуміючи, що перераховані очікування та чинна влада в Україні є позиціями антагоністами, формується ще одне очікування — 2022 як рік дострокових парламентських та президентських виборів. Дуже хотілося б, щоб наступний вибір українців став вибором розвитку та перспективи, а не чергового меншого/більшого зла.

І як би чинна влада не намагалася перевернути питання вже дозрілої необхідності дострокових виборів у площину «дестабілізації на користь Кремля», воно лише елемент у реалізації необхідності переходу до позитивного порядку денного для України. І початок цього переходу дуже хотілося б побачити вже наступного 2022 року".