Пес-надзвичайник Патрон буде увіковічнений на марці

Напевно всі агентства світу облетіла фотографія черги біля київського поштамту за маркою із зображенням російського крейсера «Москва» та побажанням йти у відомому напрямку.

Пес-надзвичайник Патрон буде увіковічнений на марці

Марка виявилася пророчою і за кілька днів корабель, дійсно, туди пішов. Піймавши хвилю популярності Укрпошта пішла далі й її очільник Ігор Смілянський анонсував випуск марки зі знаменитим псом Патроном, який допомагає рятувальникам у розмінуванні. Також на споживацький загал будуть винесені проекти марок: з Путіним, щоби збулося пророцтво за аналогією з маркою із кораблем; присвячених ЗСУ та волонтерам; малюнок «Доброго вечора, ми з України». Який варіант буде найочікуванішим серед українців вони зможуть вирішити завдяки голосуванню, яке незабаром розпочнеться.
Допоки голосування ще не розпочалося усі бажаючі можуть дізнатися чим же став таким популярним пес-розміновувач Патрон. Адже у цього чотирилапого героя є свої сторінки у Вікіпедії та Інстраграмі з великою кількістю підписників. Він є справжнім талісманом та душею Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а саме піротехніків — які займаються розмінуванням територій у Чернігівській області. Трирічний джек-рассел-тер'єр Патрон вже допоміг виявити понад 100 вибухонебезпечних пристроїв, які залишили російські варвари. На одній з нещодавніх прес-конференцій у Чернігові песик поклав голову на стіл й втомлено задрімав. І, це зовсім не дивно, адже потрапив він до надзвичайників ще 6-місячним щеням, тому справно несе службу на рівні з усіма працівниками ДСНС.
Після перших репортажів, симпатяга Патрон у своєму впізнаваному іменному жилеті, здобув міжнародну популярність, його було зображено на десятках художніх робіт та дитячих малюнках. Йому пишуть листи діти зі всієї України. Як от маленька Аліна з Рівного. «Патрон, приїжджай до мене в гості, я чекаю на тебе!», написала дівчинка під «портретом» чотирилапого піротехніка. І дописала: «ДСНС, ви — супергерої! Спасибі!» І такі подяки від українських дітей — безцінні, бо йдуть від щирого серця. Вони оберігають, підтримують та надихають наших рятувальників, які й нині всі без винятку — супергерої.
Можливо пройде ще небагато часу і про Патрона та йому подібних чотирилапих знімуть фільм, щоб їх подвиги і щоденна праця були увіковічнені в мистецтві