У Смілі на Черкащині представник ТЦК напав на вагітну громадську діячку (відео)

У Смілі розгорівся новий скандал. Днями на громадську діячку, волонтерку, активістку і вагітну дружину військового Віру Босу — Іваненко напав заступник Черкаського РТЦК та СП Гетьман Микола Миколайович.

У Смілі на Черкащині представник ТЦК напав на вагітну громадську діячку
У Смілі на Черкащині представник ТЦК напав на вагітну громадську діячку

Про це громадська діячка заявила журналістам i-ua.tv в ексклюзивному коментарі.

Забої та набряки по всьому тілу та загроза викидня

«Я обідала. Побачила місцевого проплаченого блогера, тому включила телефон в режим відеоефіру, щоб бути готовою до провокації. До речі, саме цей блогер першим оприлюднив неправдиву інформацію про побиття військового Анатолія Гончаренка у Смілі місцевим авторитетом Долотенком. Тобто він заступався за бандитів. Після побачила, як до кафе підійшов представник ТЦК. Ним виявився заступник начальника Черкаського ТЦК, у якого я хотіла запитати, що він робить у робочий час в кафе, якщо його чекають люди в ТЦК. Днями в Смілі був випадок з викраденням людини. Сестра цієї людини намагалася зайти у приміщення ТЦК. Її не пускали. Хоча вона просила поговорити з керівництвом ТЦК, але їй казали, що керівництва немає — поїхало у справах. І тут я побачила заступника начальника Черкаського ТЦК у кав’ярні й включила прямий ефір, щоб запитати, що він робить в кафе у робочий час, коли його у ТЦК чекають люди», — розповідає активістка.

За словами жінки, інцидент стався 4 жовтня, близько 15. 24.

Пані Віра зазначає, що навіть не могла подумати, що представник керівництва ТЦК так відреагує. Адже чоловік дуже агресивно почав себе поводити.

«Виривав телефон з рук, розбив Айфон та окуляри та викинув телефони у смітник. Це можна побачити на камерах спостереження, які мають переглядати поліцейські. Також був факт викрадення мого телефону, коли він з ним закрився у кав’ярні та не пускав мене туди. На жаль, деяких фрагментів не було на відео, бо керівник ТЦК натискав ефір на паузу. Я намагалася його швидко відновити. Однак ці моменти не були зафіксовані на відео під час прямого ефіру», — зазначає волонтерка.

За її словами, свідками інциденту були блогер, працівник кав’ярні та перехожі. Однак ніхто не заступився за вагітну жінку.

«Ніхто не намагався зупинити агресивно налаштованого чоловіка. А після побиття мені навіть води не винесли з кафе. Я перебуваючи у шоковому стані викликала поліцію. Правоохоронці на місце злочину викликали мені швидку. Медичні працівники зафіксували незначні тілесні ушкодження, набряки та забої, через що в мене виник гіпертонус матки, бо я знаходжусь на 3 місяці вагітності й була загроза викидня. Себе дуже погано почувала, особливо розуміючи, що можу втратити дитину», — каже пані Віра.

За її словами, наразі на заступника Черкаського ТЦК Гетьмана Миколу Миколайовича відкрито кримінальне провадження за статтею хуліганство та пошкодження майна.

«Також вписала викрадення майна. Правоохоронці продовжують з’ясовувати всі обставини на місці інциденту. Я не агресувала, і не нападала, на відео можна побачити, що чоловік на мене напав, застосувавши фізичну силу. Найцікавіше, що цей представник ТЦК ніде не воював, він просто сидить у кабінеті. Натомість мій чоловік нічого не знає про цей інцидент, бо зараз виконує бойові завдання у Курській області, і у нас з ним немає зв’язку», — підкреслює дружина військового.

ТЦК воює з вагітними замість росіян

Постраждала активістка сподівається, що заступника Черкаського ТЦК Гетьмана Миколу Миколайовича, буде притягнуто до відповідальності в суді.

«Його мають позбавити посади з правом її обіймати у майбутньому. Чому такі працівники ТЦК мають займати чиєсь місце. Багато людей вертаються з фронту з пораненнями і для них місця у ТЦК немає. Їх не беруть на роботу. А Микола Гетьман замість того, щоб йти воювати з росіянами, розпускає руки на вагітну жінку. Це місце має займати людина, яка пройшла фронт, знає що це і як відвойовується свобода та незалежність. Хоча раніше я всім доказувала, що в ТЦК працюють люди, які пройшли фронт і я їх захищала. І тому для мене ця ситуація виявилася подвійним стресом. Чому люди замість того, щоб воювати з ворогом воюють між собою. Зокрема, через такі дії представників ТЦК», — резюмує громадська активістка.

Тож поки слідство триває, дуже хотілося б почути від представника ТЦК Гетьмана Миколи Миколайовича пояснень, щодо інциденту. Зокрема, чи приніс він вибачення вагітній жінці, яка могла втратити дитину, поки чоловік на фронті.