Викраденого напередодні кримчанина побили до нерухомого стану

Чоловіка не прийняли у лікарні, а російські силові структури поки що ситуацію не коментують.

Викраденого напередодні кримчанина побили до нерухомого стану

Кримчанина Рената Параламова, якого виявили 14 вересня на автовокзалі Сімферополя після того, як напередодні його відвезли в невідомому напрямку люди в масках, сильно побили — «до нерухомого стану».

Цю інформацію Крим. Реалії підтвердив двоюрідний брат Параламова Раїм Адільшаєв. Зараз він разом із захисником Параламова Емілем Курбедіновим та іншим адвокатам намагаються оформити чоловіка в лікарню і зняти побої, проте в кримській клінічній лікарні імені Семашка в Сімферополі відмовилися прийняти побитого.

Кримчанин Ренат Параламов, якого напередодні, 13 вересня, відвезли в невідомому напрямку люди в масках і без розпізнавальних знаків після обшуку в його будинку, вийшов на зв’язок із родичами вдень 14 вересня. Його знайшли на автовокзалі Сімферополя.

Вранці 13 вересня в кримському селищі Нижньогірське в будинку кримчанина Рената Параламова провели обшук, який силовики назвали «обстеженням і слідчими діями». Адвокат припустив, що «огляд» може бути пов’язаний з релігійною активністю Параламова. За словами очевидців, люди в масках без розпізнавальних знаків на формі відвезли Параламова в невідомому напрямку. Пізніше стало відомо про вилучення книги і ноутбука з дому Параламова.

Російські силові структури в Криму поки ситуацію офіційно не коментували.

З переходом Криму під контроль Росії на півострові ФСБ проводить регулярні обшуки та допити журналістів, активістів, громадських діячів. Правозахисники характеризують це як «боротьбу з інакомисленням».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Джерело Крим. Реалії