Топ-менеджери світового рівня радять українцям попрацювати над цінностями

Для розбудови успішної України вони пропонують створити карту розвитку нашої держави.

Топ-менеджери світового рівня радять українцям попрацювати над цінностями

На найбільшому бізнес форумі Європи «OleromForum» топ-менеджери світового рівня ділилися секретами успіху з українськими підприємцями. Дводенний захід відбувся у Києві в Палаці Спорту 30 вересня та 1 жовтня. На ньому підприємці з України та інших держав мали нагоду послухати лекції від відомих кучерів тапредставників міжнародного бізнесу. Серед них: співзасновник «Apple» Стів Возняк, співзасновник інтерет-магазину додатків «Get Jar» і венчурного фонду «Nextury Ventures» Ілля Лаурс, відомий бізнес-тренер Маршал Голдсміт, співзасновник і віце-інженер в Siri Inc Адам Чейер, співзасновник краудфандингової платформи «Kickstarter» Чарльз Адлер та багато інших.

Не зважаючи на те, що найдешевший квиток на форум коштував 46 євро, а найдорожчий — 4119 євро, у «OleromForum» взяли участь близько 7000 підприємців з України та інших держав світу. Семінар відвідав і керівник Центру розвитку відносин з Китаєм Володимир Волков. Він розповівi.ua.tv про що топ-менеджери говорили на форумі з підприємцями.

«Спікери, з якими я спілкувався, радять українцям попрацювати над своїми цінностями. Вони вражені ситуацією в нашій державі. Стів Возняк не розуміє, чому ми відступили від задекларованих на Майдані високоморальних, якісних цінностей. Він не може збагнути, чому після першого правильного кроку, на другому, чи третьому виникають інші — протилежні тенденції», — розповів Володимир Волков.

Відомий бізнес-тренер Маршал Голдсміт радитьвсім, хто бажає бути успішними і щасливими, дотримуватися однакових цінностей у сім’ї, в спільноті і на роботі. Цей принцип стосуються, в тому числі, і високопосадовців.

«Тільки так людина зможе досягти успіху. Якщо ж вона фальшує, демонструючи в спільноті одні цінності, на роботі другі, а в родині треті — вона ніколи не стане лідером», — переказав Володимир Волковсуть рекомендації від Маршала Голдсміта.

А для розбудови успішної України, іноземні топ-менеджери та коучери пропонують створити карту розвитку нашої держави. За це завдання має взятися еліта.

«Із рекомендацій спікерів можна виділити один найголовніший меседж для України. Нам для початку треба створити лідерську ідеологію і запропонувати дорожню карту розвитку країни. Вона має містити критерії, за якими рухатиметься нація. Тільки потім можна буде успішно вирішити всі негаразди», — розповів Володимир Волков.

Як повідомив керівник Центру розвитку відносин з Китаєм, під час семінару спікери не згадали прізвища жодного українського політика, чи високопосадовця.

«Я ні від кого не чув ні про Мішу, ні про Пєтю, чи Юлю. Не говорили навіть про прориви і пробіжки на 12 кілометрів. Хоча, чесно кажучи, всі очікували розмов на тему українського сьогодення. Але ми відсторонилися від бруду і занурилися у відкритий та чесний діалог. Спікери дуже адекватно сприймають фальшиву мішуру, яку постійно нам насаджують. А поратися у кучі гною немає жодного сенсу. Тим паче, що якісні цінності, або програма розвитку держави, чи суспільства відсутні. Нові стандарти, які запропонують, мають бути однаковими для всіх, і для керманичів держави також. Бо наші можновладці декларують одне, але роблять на практиці зовсім інше», — повідомив Володимир Волков.

Українські високопосадовці вирішили проігнорувати «OleromForum», не зважаючи ні на масштабність семінару, ні на участь у ньому Стіва Возняка.

«З'явилися хіба що деякі народні депутати. Але і вони тільки півгодини просиділи, а потім втекли. Прем’єр-міністра, або інших представників уряду не була. З одного боку це зрозуміло. Що ж вони можуть сказати у відкритій дискусії людям, які приїхали допомогти Україні. Які аргументи здатні привести наші урядовці на свою користь? А все тому, що вони не сповідують якісних цінностей», — констатував Володимир Волков.

Ірина Сатарова