Ерфан Кудусов: Росія влаштувала етноцид кримськотатарського народу

Вранці представники ФСБ вивезли трьох кримських татар у невідомому напрямку.

Ерфан Кудусов: Росія влаштувала етноцид кримськотатарського народу

Російська окупаційна влада продовжує репресії проти кримських татар. Вранці 2 жовтня представники ФСБ вивезли у невідомому напрямку трьох осіб з різних куточків півострову. Активіст Ерфан Кудусов назвав такі дії окупантів етноцидом проти кримськотатарського народу.

Як повідомляє «Крим Реалії «, сьогодні російські силовики в анексованому півострові вивезли в невідомому напрямку після обшуку 64-річного кримського татарина Талята Абдурахманова. Він — житель села Мельничне Білогірського району. Викрадений є віруючим мусульманином.

Кримськотатарський активіст Ерфан Кудусув повідомив, що Талят Абдурахманов — не єдиний, кого вивезли окупанти.

«Сьогодні рано вранці відбулися обшуки. Трьох людей представники ФСБ вивезли у невідомому напрямку. Серед них і мій близький товариш Арсен Кубедінов із Сімферополя. Він самий звичайний хлопець, політичною активністю ніколи не займався. Арсен має свій невеличкий бізнес і ходив до мечеті. Але до його оселі приїхали з ФСБ, провели обшук і викрали його», — розповів він.

Ерфан Кудусов переконаний, що чергові вивезення людей — це продовження операції залякування кримських татар.

«Вони беруть абсолютно нормальних людей, які жодним чином не пов’язані ні з тероризмом, ні з екстремізмом. Окупанти продовжують залякувати кримських татар. У мене складається враження, що вони нам дають меседж: „Ми можемо вивезти будь-кого. Хто не згоден з нашою політикою — їдьте з Криму!“. Росіяни порушують наше право на свободу віросповідання. Зараз кримські татари фактично опинилися поза законом, на окупованому півострові відбувається етноцид», — констатував Ерфан Кудусув.

Активіст повідомив, що кримськотатарська спільнота не залишить викрадених у біді.

«Ми будемо з’ясовувати місцезнаходження вивезених людей та шукати для них адвокатів. Плануємо звертатися до вітчизняних та європейських ЗМІ. Україна і світ мають знати, що в Криму викрадають людей. Ми зробимо все можливе, аби вони знайшлися — повідомив Ерфан Кудусув.

Ірина Сатарова

Рекомендовані публікації