Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку

15 березня відбулося засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку.

Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку

15 березня відбулося засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку.

Головним у заході було прийняття рішень по- питаннях, які були підняті громадськістю на попередньому засідання, щовідбулося 28 лютого.

По-перше, щодо проекту КМУ «Про реалізацію і моніторинг виконання персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо припинення надання телекомунікаційних послуг», який готував Держспецзв’язок.

На підставі спільного висновку ГНЕУ та експертів Комітету щодо невідповідності ППКМУ вимогам законодавства, та з урахуванням висновків громадських організацій, Комітет прийняв рішення направити відповідного листа до КМУ щодо недоцільності прийняття цього проекту.

Зауваження Громадськості тут, тут і тут.

По-друге, щодопроекту Закону про внесення змін до Закону України «Про санкції».

Враховуючи велику кількість зауважень (читати тут, тут), наявність ризиків знищення критичної інфраструктури, Комітет прийняв рішення рекомендувати ВРУ повернути проект на доопрацювання, звернутися до Голови ВРУ щодо можливості висловлення позиції Комітету при розгляді проекту в залі засідань, делегувати Р. Семенуху на засідання Комітету з питань національної безпеки і оборони, який визначено головним.

Також на засіданні було заслухано інформацію голови НАЗК щодо забезпечення в Україні у 2018 році безперебійного функціонування електронної системи декларування осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та здійснення заходів захисту від кіберзагроз.

Півгодинне обговорення питань «хто винуваті і що робити» показує, корупціонери можуть спати спокійно, грошей на доопрацювання системи немає, автоматично нічого не зможуть перевіряти і в 2018 році, доступу до реєстрів Мінюсту та інших володільців як не було так і не буде, поки слуги народу не внесуть змін до низки законів (риторичне запитання, а хто ж на це піде!?).